Port.forumgreek.com
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Xiaomi Redmi 4 Pro Review

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω

Port Admin
Port Admin
Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 2651
Πόντοι : 6380
Ημερομηνία εγγραφής : 06/03/2017
https://port.forumgreek.com

ΔημοσίευσηPort Admin Τρι Μαρ 28, 2017 1:10 am

Xiaomi Redmi 4 Pro Review Redmi4pro

Την κινεζική Xiaomi την έχουμε μάθει αρκετά καλά στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια κυρίως για τα smartphones που κατασκευάζει και τα οποία διακρίνονται για τη σχέση απόδοση/κόστους η οποία αποτελεί μία από τις καλύτερες στην αγορά.

Με αρκετές προτάσεις που ανήκουν στην μεσαία τιμολογιακά κατηγορία, η Xiaomi μπορεί να μας μπερδεύει με τα πολλά μοντέλα που κυκλοφορεί, τις διαφορετικές ονομασίες και τα διαφορετικά specs, όμως η αλήθεια είναι ότι έχει να προτείνει κάτι για όλα τα βαλάντια και τις ανάγκες των χρηστών. Η σειρά Redmi 4 αποτελεί την οικονομικότερη πρόταση της εταιρείας, με αρκετές εκδόσεις, έτσι ώστε κάθε ενδιαφερόμενος να μπορεί να βρει αυτό που επιθυμεί.

Σε αυτή την παρουσίαση θα εστιάσουμε σε ένα από τα καλύτερα μοντέλα της σειράς, το Redmi 4 Pro το οποίο κρύβει αρκετές εκπλήξεις, με παρουσία αρκετών στοιχείων που σίγουρα δε περιμέναμε για ένα smartphone αξίας περίπου €180-200.

Εμφάνιση

Ολόκληρη η σειρά Redmi διακρίνεται για αρκετά κοινά στοιχεία, ένα από τα οποία είναι και η ποιότητα κατασκευής. Η Xiaomi έχει αφήσει πίσω της τα πλαστικά smartphones, εστιάζοντας στην μεταλλική κατασκευή, η οποία κάνει πιο εντυπωσιακή κάθε πρότασή της. Με οθόνη 5’ ιντσών, οι διαστάσεις της συσκευής είναι αρκετά καλές για εύκολη χρήση με το ένα χέρι (141.3 x 69.6 x 8.9χιλ.), περίπου δηλαδή όσο ένα iPhone 7 αν και με σημαντικά μεγαλύτερο πάχος (8,9 χιλ. έναντι 7,1) ενώ το βάρος είναι λίγο μεγαλύτερο στα 156 γραμμάρια από αυτό που περιμέναμε. Θα προτιμούσαμε πάντως τα περιθώρια πάνω και κάτω από την οθόνη να είναι μικρότερα αλλά κάτι τέτοιο δε χαλάει τη συνολική εικόνα της συσκευής.

Η Xiaomi φαίνεται ότι έχει προσέξει αρκετά την κατασκευή του Redmi 4 Pro, το οποίο δείχνει ένα συμπαγές smartphone, ενώ το κράτημα με το ένα χέρι βοηθάνε και οι ελαφρές κυρτές πλευρές στο πίσω μέρος. Εκεί βρίσκουμε τον αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων από τη στιγμή που δεν υπάρχει κεντρικό κουμπί στην εμπρόσθια όψη. Η λειτουργία του είναι εξαιρετική αφού αναγνωρίζει σε χρόνο ρεκόρ το αποτύπωμά μας, δίνοντας μας γρήγορη πρόσβαση στο μενού.

Xiaomi Redmi 4 Pro Review P1100435

Xiaomi Redmi 4 Pro Review P1100456

Μνήμες από iPhone και HTC μας φέρνει η πλαστική λωρίδα στο κάτω μέρος ενώ για τη σύνδεση με υπολογιστή και φορτιστή, θα πρέπει να στηριχτούμε σε μια microUSB θύρα. Δίπλα της υπάρχει το μονοφωνικό ηχείο με ικανοποιητικό αλλά όχι σπουδαίο ήχο. Σημειώστε ότι στο εμπρόσθιο μέρος, δεν υπάρχει η ελαφρά κυρτότητα στις άκρες της οθόνης, η αλλιώς η τεχνολογία 2.5d που τη συναντάμε σε άλλα μοντέλα της σειράς.

Τεχνικά

Στο κομμάτι των τεχνικών χαρακτηριστικών, έχουμε συνηθίσει να μένουμε απόλυτα ικανοποιημένοι από τα περισσότερα μοντέλα της Xiaomi και το Redmi 4 δεν αποτελεί εξαίρεση. Αρχικά να αναφέρουμε ότι μιλάμε πάντα για μια dual sim συσκευή κάτι που σημαίνει ότι ο χρήστης μπορεί να εγκαταστήσει δύο sim κάρτες και οι οποίες μπορούν να είναι ενεργοποιημένες παράλληλα προκειμένου να δέχεται και να πραγματοποιεί κλήσεις και από τις δύο. Η συσκευή έρχεται με τη μικρότερη οθόνη ανάμεσα σε όλα τα μοντέλα της σειράς και συγκεκριμένα με διαστάσεις 5 ιντσών και ανάλυση Full HD ή 1280 x 1920 κάτι που αντιστοιχεί σε 440ppi. Μιλάμε για μια IPS LCD οθόνη, που ξεχωρίζει ανάμεσα σε άλλες προτάσεις σ’ αυτό το τιμολογιακό επίπεδο με ζωντανά χρώματα αν και όχι απόλυτα ακριβή ειδικά στην περίπτωση του άσπρου. H φωτεινότητα κρίνεται ικανοποιητική όμως σε εξωτερικό χώρο αντιμετωπίσαμε μερικά προβλήματα.

Στο εσωτερικό, η Xiaomi ψηφίζει Qualcomm για το συγκεκριμένο μοντέλο και συγκεκριμένα το Snapdragon 625 SoC με οκταπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στα 2GHz καθώς και 3GB μνήμη. Ο αποθηκευτικός χώρος είναι στα 32GB αλλά μπορείτε πάντα να τον επεκτείνετε με την εγκατάσταση μιας microSD κάρτας, φτάνει να θυσιάσετε τη μία από τις δύο διαθέσιμες SIM θύρες. Σ’ αυτή την περίπτωση μπορείτε να εγκαταστήστε ακόμα και κάρτα 256GB και να εκτοξεύσετε έτσι τα διαθέσιμα GB. Για τις επιδόσεις της συσκευής, μιλάνε οι παρακάτω εικόνες από τις δημοφιλέστερα μετροπρογράμματα. Η “αποκωδικοποίηση” τους δείχνει ότι ο χρήστης δε θα συναντήσει κανένα πρόβλημα ακόμα και σε αρκετά «βαριά» προγράμματα και κυρίως παιχνίδια.
Άλλα χαρακτηριστικά που ξεχωρίσαμε είναι η παρουσία ραδιοφωνικού FM δέκτη αλλά και η μπαταρία των 4.100mAh, που χαρίζει εξαιρετική αυτονομία. Θα λέγαμε ότι και μ’ αυτό το μοντέλο η Xiaomi βάζει τα γυαλιά σε άλλους κατασκευαστές που αν και με μεγαλύτερες συσκευές, περιορίζονται σε πιο μικρής χωρητικότητας μπαταρίας, Η αυτονομία του Redmi 4 Pro είναι σίγουρα πολύ καλή αφού στις δοκιμές μας έφτασε τις 2 ημέρες με ελάχιστη χρήση GPS αλλά συνεχώς ενεργοποιημένη η 3G/4G σύνδεση, το Bluetooth και το WiFi. Η φόρτιση πάντως με τον φορτιστή που υπάρχει στη συσκευασία πραγματοποιείται σε χρόνο που ξεπερνά τις 2 ώρες.


Το σημαντικότερο πρόβλημα για ένα ακόμη μοντέλο της Xiaomi είναι η έλλειψη μιας συγκεκριμένης μπάντας LTE και συγκεκριμένα της B20 που λειτουργεί στα 800MHz, με αρκετούς ελληνικούς παρόχους να την χρησιμοποιούν για την παροχή 4G και 4G+ συνδέσεων σε πολλές περιοχές. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο χρήστης θα περιοριστεί σε πιο αργές ταχύτητες αναγκαστικά. Κατά τα άλλα υποστηρίζονται οι δημοφιλέστερες LTE μπάντες αλλά σίγουρα θα θέλαμε η Xiaomi να λύσει επιτέλους το σημαντικό αυτό πρόβλημα και στα φθηνά της μοντέλα, όπως έχει κάνει για παράδειγμα στο Mi Note 2.

Μία ακόμη έλλειψη είναι αυτή της παρουσίας NFC τσιπ που τους περισσότερους μπορεί να αφήνει αδιάφορους όμως μη ξεχνάμε ότι οι ηλεκτρονικές πληρωμές και η μετατροπή του κινητού τηλεφώνου σε πιστωτική/χρεωστική κάρτα, έχει κάνει ήδη την εμφάνιση της στη χώρα μας αν και σε περιορισμένο βαθμό. Από τις ευχάριστες προσθήκες είναι αυτή μιας υπέρυθρης θύρας στο άνω μέρος της συσκευής όπου με την αντίστοιχη εφαρμογή που υπάρχει προεγκατεστημένη, μετατρέπει το smartphone σε τηλεχειριστήριο για την τηλεόρασή σας, τον ενισχυτή, το κλιματιστικό, το DVD player και άλλες συσκευές σας.

Χρήση

Το Redmi 4 Pro φτάνει με προεγκατεστημένη την έκδοση την Global έκδοση του MIUI 8.0.5 και με την έκδοση του Android 6.0.1 της Google. Έτσι η παρουσία άχρηστων και ενοχλητικών εφαρμογών είναι σχεδόν μηδαμινή ενώ υποστηρίζεται κανονικά η ελληνική γλώσσα τόσο σε ότι αφορά το μενού αλλά και στο πληκτρολόγιο.

Και σε προηγούμενες παρουσιάσεις συσκευών της Xiaomi έχουμε αναφερθεί με κολακευτικά λόγια για το MIUI, το γραφικό περιβάλλον της Xiaomi το οποίο είναι και ένα από τα καλύτερα για την πλατφόρμα του Android. Με τετράγωνα εικονίδια στα οποία κυριαρχούν παστέλ χρώματα και όμορφα απλά σχέδια, η Xiaomi έχει δώσει έμφαση στον εύκολο χειρισμό,. Στις ρυθμίσεις που εμφανίζονται στο μενού των ειδοποιήσεων έχουμε μόνο μια σειρά από εικονίδια, με τον χρήστη να μπορεί να σκρολάρει από αριστερά στα δεξιά προκειμένου να αποκαλύψει περισσότερες ρυθμίσεις, κάτι που δεν είναι τόσο βολικό όσο σε μια κάθετη στήλη με πολλά εικονίδια.


Δημοσιευμένη Εικόνα
Κατά τα άλλα, τα μενού είναι όμορφα κατηγοριοποιημένα χωρίς να χάσετε πολύ χρόνο για να εντοπίσετε αυτό που σας ενδιαφέρει, με την ενσωματωμένη αναζήτηση να κάνει πιο εύκολα τα πράγματα.

Στον τομέα των εφαρμογών, στην πρώτη οθόνη βλέπουμε μερικές από τις προεγκατεστημένες εφαρμογές της Xiaomi όπως τον καιρό, το άλμπουμ των φωτογραφιών σας αι τα Θέματα προκειμένου να αλλάξετε εύκολα το background και τα χρώματα των μενού με κάποιο από μια μεγάλη συλλογή. Ομαδοποιημένα κάτω από την ονομασία Εργαλεία, υπάρχουν άλλες χρήσιμες εφαρμογές όπως αυτή του ραδιοφώνου, της ηχογράφησης ήχου, της πυξίδα, αριθμομηχανής κ.α. Τέλος ξεχωρίζει η όμορφη εφαρμογή διαχείρισης αρχείων, μια άλλη εφαρμογή για σημειώσεις αλλά και αυτή για τα μουσικά σας αρχεία σε περίπτωση που δε χρησιμοποιείτε κάποια από τις υπηρεσίες streaming όπως Spotify και Apple Music.

Το Play Store είναι ήδη προεγκατεστημένο ενώ από πλευράς Google υπάρχει μόνο η εφαρμογή του Gmail κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να κατεβάσετε μόνος σας άλλες χρήσιμες υπηρεσίες της εταιρείας όπως τα Google Maps, το Drive, το YouTube κ.α. Μας άρεσε ακόμα και η παρουσία του SwiftKey ως η προκαθορισμένη πρόταση για εικονικό πληκτρολόγιο, μία από τις καλύτερες της αγοράς που κάνουν τη γρήγορη πληκτρολόγηση παιχνιδάκι μετά από λίγη προπόνηση.

Το σύστημα multitasking είναι το κλασσικό που βλέπουμε στο MIUI ενώ μία ακόμη εφαρμογή της Google που θα πρέπει να κατεβάσετε είναι αυτή του browser και συγκεκριμένα του Chrome προκειμένου να αντικαταστήσει τον τυπικό browser της Xiaomi με τις ελάχιστες δυνατότητες. Για τη μπαταρία η Xiaomi παρέχει δυνατότητα αναλυτικής εμφάνισης κατανάλωσης ανά εφαρμογή προκειμένου να πάρετε τα κατάλληλα μέτρα και να αυξήσετε την αυτονομία της συσκευής. Υπάρχει ακόμα και η εφαρμογή Ασφάλεια για όσους θέλουν να ψάχνουν περισσότερο τη συσκευή τους, όπου μετά από ένα μικρό έλεγχο, μπορείτε να ελευθερώσετε αποθηκευτικό χώρο, να ψάξετε για ιούς αλλά και να δείτε αναλυτικά στοιχεία για την κίνηση των δεδομένων σας.



Δημοσιευμένη Εικόνα
Μία από τις νέες λειτουργίες που συναντάμε στο Redmi 4 Pro είναι αυτή των Dual Apps η οποία επιτρέπει τη δημιουργία ενός δεύτερου προφίλ χρήστη το οποίο μπορεί να υπάρχει ανεξάρτητα από το πρώτο. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να έχουμε για παράδειγμα δύο φορές εγκαταστημένη την ίδια εφαρμογή και μάλιστα να ορίσουμε στην περίπτωση των WhatsApp, Viber και άλλων παρόμοιων εφαρμογών, ποια εφαρμογή αντιστοιχεί σε ποιο νούμερο, στην περίπτωση που έχουμε εγκατεστημένες 2 sim κάρτες. Κάθε προφίλ χρήστη έχει τις δικές του ρυθμίσεις, φωτογραφίες, δακτυλικό αποτύπωμα, και στην ουσία είναι σαν να έχουμε δύο συσκευές σε μία. Η εναλλαγή μεταξύ των δύο γίνεται είτε μέσω της οθόνης ειδοποιήσεων όπου υπάρχει η σχετική συντόμευση είτε μέσω εικονιδίου εφαρμογής που εμφανίζεται στο μενού. Πάντως αν ζείτε διπλή ζωή, προσέξτε γιατί η συγκεκριμένη λειτουργία δεν είναι ότι το καλύτερο αφού είναι εμφανής αμέσως μόλις κάποιος ασχοληθεί με το κινητό, ενώ έχουμε δει παρόμοιες υλοποιήσεις πολύ πιο «stealth» όπως αυτή της Coolpad.


Χωρίς έκπληξη, η Xiaomi έχει ανακοινώσει ήδη μερικά μοντέλα που θα λάβουν αναβάθμιση στο MIUI 9.0 και παράλληλα στο Android Nougat 7.0, με το Redmi 4 Pro να βρίσκεται ανάμεσα σ’ αυτά. Η Xiaomi μας έχει συνηθίσει σε ένα πολύ καλό κύκλο αναβαθμίσεων για τα περισσότερα μοντέλα της, κάτι που αφορά και τις «φθηνές» της προτάσεις, κάτι που δεν ισχύει για πολλούς άλλους κατασκευαστές android smartphone. Επιπλέον η κινεζική εταιρεία έχει να υπερηφανεύεται για την υποστήριξη που λαμβάνει από την τεράστια κοινότητα που έχει δημιουργηθεί για τα κινητά της τηλέφωνα.


Δημοσιευμένη Εικόνα
Κατά τα άλλα, η πλοήγηση στα μενού είναι πολύ γρήγορη με ελάχιστες περιπτώσεις μικροκαθυστερήσεων ενώ ακόμα και σε παιχνίδια που φημίζονται για τις μεγάλες τους απαιτήσεις από τον επεξεργαστή και τη GPU, όπως το Asphalt 8 Airborne, οι επιδόσεις θυμίζουν smartphone πολύ πιο ακριβό.


Κάμερες

Η κύρια κάμερα του Redmi 4 Pro έρχεται με αισθητήρα 13MP και τη συνοδεία Dual LED Flash. Με διάφραγμα f/2.2, η ποιότητα των φωτογραφιών και του βίντεο κρίνεται ικανοποιητική όμως αναμενόμενα δεν συγκρίνεται με κάμερες πολύ πιο ακριβών smartphone, ένας τομέας που ακόμα τα μικρομεσαία smartphone δε μπορούν να «πιάσουν» τη μεγάλη κατηγορία. Με καλή ακρίβεια χρωμάτων και λεπτομέρεια, οι φωτογραφίες θα ικανοποιήσουν την πλειοψηφία των κατόχων του smartphone ενώ στο βίντεο υπάρχουν σημαντικότερα προβλήματα. Το πρώτο είναι η αδυναμία εγγραφής σε 4K ανάλυση, με το Redmi 4 Pro να περιορίζεται στην Full HD ανάλυση. Επιπλέον τα αποτελέσματα που βλέπουμε σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού,κρίνονται τουλάχιστον μέτρια.

Η αυτόματη εστίαση και στις δύο περιπτώσεις γίνεται σε γρήγορο χρόνο ενώ στην εγγραφή βίντεο είναι εμφανής η διαφορά στη φωτεινότητα όσο αλλάζουμε πλάνα. Θα θέλαμε σίγουρα και την υποστήριξη κάποιας μεθόδου σταθεροποίησης, μία έλλειψη που είναι αρκετά σημαντική και φαίνεται στο τελικό αποτέλεσμα. Κάτι ακόμα που δε μας άρεσε κατά την εγγραφή βίντεο είναι η ποιότητα του ήχου.


Δημοσιευμένη Εικόνα

Xiaomi Redmi 4 Xiaomi Redmi 4 Xiaomi Redmi 4
Τέλος η εμπρόσθια κάμερα έχει ανάλυση 5MP και δεν προσφέρει κάποια συγκίνηση για τις seflies σας.


Συμπέρασμα

Τι είναι λοιπόν το Redmi 4 Pro; Είναι στην ουσία ένα ακόμη μοντέλο από τη Xiaomi που κάνει μικρότερη τη διαφορά ενός smartphone κόστους 200-300 ευρώ με ένα άλλο που έχει την διπλάσια -τουλάχιστον- τιμή. Οι ελλείψεις του είναι αναμενόμενες όμως είναι σίγουρα πολύ λιγότερες από αυτές που περιμέναμε όταν ξεκινήσαμε τη δημιουργία της παρουσίασης. Το να θεωρούμε smartphones όπως το Redmi 4 Pro ως μια «οικονομική πρόταση», ακούγεται άδικος ως χαρακτηρισμός αφού οι δυνατότητές του, οι επιδόσεις καθώς και η ποιότητα κατασκευής του, δε δίνει χώρο σε πολλές παραχωρήσεις από την πλευρά του χρήστη.

To Redmi 4 Pro διατίθεται στη χώρα μας από την Info Quest.

Δημοσιευμένη Εικόνα
Μας άρεσε

- Ποιότητα κατασκευής
- Περιβάλλον
- Αυτονομία
- Τιμή
- Επιδόσεις
- Οθόνη

Δε μας άρεσαν

- Απουσία NFC
- Απουσία προστασίας οθόνης
- Εγγραφή βίντεο

via: insomnia.gr

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή

Παρόμοια θέματα

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να απαντήσετε

Προκειμένου να απαντήσετε πρέπει να είστε μέλος.

Δημιουργία Λογαριασμού

Ενταχθείτε στην κοινότητά μας δημιουργώντας έναν λογαριασμό. Είναι πανεύκολο!


Δημιουργία ενός νέου Λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό; Κανένα πρόβλημα, συνδεθείτε εδώ.


Σύνδεση

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης