Σύντομα πολλές κατηγοριες θα είναι ανοιχτές για όλους...

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

#1
 Admin

avatar
Admin


Αλλαγή στον τρόπο φορολόγησης των ψηφιακών πολυεθνικών, όπως της Amazon και της Google, διεκδικούν Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία. Πιο συγκεκριμένα, οι τέσσερις χώρες θέλουν οι εταιρείες να καταβάλλουν φόρους στη “Γηραιά Ήπειρο” με βάση τα τοπικά τους έσοδα, και όχι τα κέρδη όπως ισχύει τώρα.

Η Γαλλία πρωτοπορεί στις προσπάθειες αλλαγής του φορολογικού καθεστώτος, ωστόσο φαίνεται πως υποστηρίζεται και από άλλες χώρες, οι οποίες κάθε άλλο παρά ικανοποιημένες από το χαμηλό ύψος των φόρων που πληρώνουν έως τώρα οι πολυεθνικές.

 

Με βάση το ισχύον καθεστώς, οι εταιρείες αυτές “μεταφέρουν” τα κέρδη τους σε ευρωπαϊκές χώρες με χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές, όπως η Ιρλανδία. Κι αυτό παρόλο που τα κέρδη αυτά αντιστοιχούν σε έσοδα από άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε.

 

“Δεν θα πρέπει να συνεχίσουμε να αποδεχόμαστε αυτές οι εταιρείες να συνεισφέρουν με ελάχιστους φόρους στα δημόσια οικονομικά μας”, αναφέρουν στην επιστολή οι υπουργοί Οικονομικών των τεσσάρων κρατών, η οποία απευθύνεται στη εσθονική προεδρία της Ε.Ε.

 

Site: insomnia.gr

http://www.greekport.gr

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Τρόποι Κοινοποίησης:
URL:
BBCode:
HTML: