Port.forumgreek.com
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Oδηγός SEO για το blog σας στο Blogger

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω

Port Admin
Port Admin
Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 2651
Πόντοι : 6380
Ημερομηνία εγγραφής : 06/03/2017
https://port.forumgreek.com

ΔημοσίευσηPort Admin Τρι Σεπ 12, 2017 12:03 am

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]


Σε αυτή την ανάρτηση θα επισημάνουμε την τεράστια σπουδαιότητα που έχει η SEO, αρχικά για την Search Engine Optimization ή πιο απλά στα ελληνικά, Βελτιστοποίηση Μηχανών Αναζήτησης. Ωραία, ξεκινήσατε το blog σας όπως περιγράφουμε [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] και γράφετε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα για το θέμα που επιλέξατε, τηρώντας όλες τις προϋποθέσεις για την δημιουργία ενός μοναδικού και ποιοτικού blog. Φτάνει αυτό? Όχι φυσικά! Θα πρέπει αυτό το περιεχόμενο να αναγνωστεί, έτσι ώστε να ξεχωρίσει ανάμεσα στα υπόλοιπα. Το σκεπτικό της δημιουργίας του είναι, να εξωτερικεύσουμε ένα περιεχόμενο που θα διακριθεί, θα προσελκύσει αναγνωστικό κοινό που θα το κρατήσει πιστό. Έπειτα μπορούμε να κερδίζουμε λεφτά από αυτό. Αν δεν διαβαστεί από κανέναν, δεν νομίζω να υπάρχει περίπτωση να ξεχωρίσει, παρά μόνο για εσάς τους δημιουργούς.


Πιο συγκεκριμένα, αν δημιουργείτε blog στο Blogger, θα πρέπει να κάνετε τις παρακάτω απαραίτητες ρυθμίσεις:


1/ Στην κύρια οθόνη του blog και συγκεκριμένα στις Ρυθμίσεις - Βασικό, θα πρέπει να δώσετε
Τίτλο,
Περιγραφή, η οποία να περιγράφει συνοπτικά το περιεχόμενο του blog μας.
Απόρρητο, θα πρέπει να προσθέσουμε το ιστιολόγιο στις καταχωρήσεις της Google και να μπορούν οι μηχανές αναζήτησης να το εντοπίσουν, επιλέγοντας "Ναι" και στα δύο.


[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]




Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε οτι είναι πολύ σημαντικό να αποκτήσετε ένα [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.], όπου θα φιλοξενήσετε το blog σας. Πραγματικά αξίζει τον κόπο και είναι σχετικά μικρό το κόστος, δείχνει και σοβαρότητα για κάτι που αγαπάτε. Ετσι θα σας εκτιμήσουν και οι μηχανές αναζήτησης, οι αναγνώστες, τα social media... Smile Υπάρχουν πολλοί λόγοι, πιστέψτε με...


2/ Μετά θα πρέπει στις Ρυθμίσεις - Προτιμήσεις αναζήτησης, να βάλετε μια περιγραφή, ενεργοποιώντας πρώτα την περιγραφή αναζήτησης με την επιλογή "Ναι". Η περιγραφή αυτή, θα εμφανίζεται στις μηχανές αναζήτησης κάτω από τον τίτλο του blog σας. Η μέτα-περιγραφή, όπως ονομάζεται, διαμορφώνει τις μέτα-ετικέτες, που είναι πολύ σημαντικές ώστε κάθε σχετική αναζήτηση να εμφανίζει το blog σας. Πρέπει να είναι περιεκτική, με τις κατάλληλες λέξεις, για να θεωρείται επιτυχημένη. Το μήκος της είναι 86 χαρακτήρες αν είναι στα ελληνικά, παρότι γραφει 150.




[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]




3/ Επίσης στις Ρυθμίσεις - Προτιμήσεις αναζήτησης είναι καλό να έχετε μια σελίδα και μια ανακατεύθυνση για κάθε περίπτωση που ένας εσωτερικός σύνδεσμος ή ένας σύνδεσμος από εξωτερική πηγή, οδηγεί σε ανάρτηση ή σελίδα που δεν υπάρχει (Error404).


4/ Επόμενο βήμα στις Ρυθμίσεις, είναι να βάλετε robot.txt και sitemap, δηλαδή τον χάρτη. Συγκεκριμένα στο Ρυθμίσεις- Προτιμήσεις αναζήτησης, στην Προσαρμογή robots.txt, θα πρέπει να επιλέξετε "Ναι" και να βάλετε το εξής κείμενο:


User-agent: Mediapartners-Google


Disallow:


User-agent: *


Disallow: /search


Allow: /


Sitemap: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]


Όπου κοκκινα γράμματα, μην ξεχάσετε να βάλετε το ονομασία του blog σας
Τα μπλε γράμματα αποτελούν το sitemap του blog σας. Αυτό είναι το προκαθορισμένο sitemap, αλλά έχει ένα μειονέκτημα; περιλαμβάνει μόνο τις 25 πιο πρόσφατες αναρτήσεις. Αν θέλετε να τις περιλαμβάνει όλες, εώς 500, αντικαταστήστε το με αυτό: /atom.xml?redirect=false&start-index=1&max-results=500


Αυτή την διαδικασία μπορούμε να την κάνουμε και στην πρώτη επιλογή, το Google Search Console, εφόσον όμως έχουμε καταχωρήσει το blog μας, το οποίο εδώ πρέπει απαραίτητα να έχει [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.], να ένας ακόμη λόγος να αποκτήσετε domain.


Παρόμοια διαδικασία υποβολής sitemap, θα πρέπει να ακολουθήσετε και στις υπόλοιπες μηχανές αναζήτησης, όπως η Yahoo! στο [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.].


Θα πρέπει να δώσετε την ευκαιρία να εμφανιστεί σε αυτούς που το ψάχνουν, μέσω των δημοφιλών μηχανών αναζήτησης, όπως Google, Yahoo κλπ, καταχωρώντας το στο ευρετήριο τους. Έτσι υπάρχει πιθανότητα να δεχθεί επισκέψεις και να ξεχωρίσει ανάμεσα στα υπόλοιπα. Η βασική ιδέα που θα πρέπει να καταλάβετε, είναι ότι περισσότερη επισκεψιμότητα και φανατικό κοινό μπορεί να έχει ένα μέτριο website με πολύ καλές μεθόδους SEO, παρά ένα μοναδικό website χωρίς καθόλου βοήθεια ανίχνευσης του περιεχομένου του.


5/ Είναι σημαντικό α ρυθμίσετε τις προσαρμοσμένες ετικέτες κεφαλίδας. Περισσότερη επεξήγηση για την κάθε ετικέτα και ανάλυση [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.].


4/ Προχωράμε στις ρυθμίσεις των αναρτήσεων μας και συγκεκριμένα στις Ρυθμίσεις Αναρτήσεων, δεξιά από την κάθε ανάρτηση.
Εκεί θα πρέπει να βάλετε ετικέτες που να να μην είναι πολλές, αλλά να είναι σχετικές με την ανάρτηση, ώστε να βοηθήσουν στοχευμένα τις μηχανές αναζήτησης να βρεθεί η ανάρτηση σας σε οποιαδήποτε σχετική αναζήτηση.
Η περιγραφή αναζήτησης επίσης θα πρέπει να περιγράφει συνοπτικά την ανάρτηση σας με τις κατάλληλες λέξεις-κλειδιά. Είναι αυτό που θα ψάξει η μηχανή αναζήτησης συνδυαστικά με τον τίτλο της, διαφορετικά θα αναζητήσει λέξεις από τις πρώτες γραμμές της ανάρτησης και ίσως τα αποτελέσματα να μην είναι τα καλύτερα δυνατά.
Ο σύνδεσμος της ανάρτησης σας, είναι πολύ σημαντικός επίσης, αντί να γράφει π.χ.  http://www.getincomeonline.gr/2016/11/blog37.html που είναι ο αυτόματος σύνδεσμος που δημιουργείται είναι καλύτερο να δημιουργήσετε εσείς έναν προσαρμοσμένο μόνιμο σύνδεσμο (Permalink)
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] ώστε να δίνεται συνοπτική περιγραφή της ανάρτησης, όπως στην εικόνα:






[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]


5/ Δεν θα είναι σωστό να παραλείψουμε την σημαντική βελτιστοποίηση των εικόνων που χρησιμοποιείτε στις αναρτήσεις σας. Θυμηθείτε οτι δεν είναι καλό να χρησιμοποιείτε εικόνες που δεν ανήκουν σε εσάς και βρίσκετε πχ. ψάχνοντας στο Google, αλλά θα πρέπει να είναι πρωτότυπες, δικό σας δημιούργημα. Περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς γίνεται αυτό [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.].




Απαραίτητο επίσης είναι να επιλέξετε ένα template (Πρότυπο), περισσότερη βοήθεια για τις επιλογή του template [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.], το οποίο να είναι:


- SEO friendly
 Φιλικό προς τις μηχανές αναζήτησης σημαίνει να έχει τις προδιαγραφές για την καλύτερη δυνατή παρουσίαση του περιεχομένου του blog στις αναζητήσεις που πραγματοποιούνται.
-Responsive
Έτσι ώστε να μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε συσκευή, desktop/laptop υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο
-Ευέλικτο στην διάταξη του, ώστε να μπορείτε να φτιάξετε την εικόνα του, όπως εσείς θέλετε.
Να έχει:
-Eκσυγχρονισμένο κώδικα που κάνει το blog σας, προσβάσιμο ευκολότερα και ταχύτερα.
-Διαθέσιμες θέσεις για διαφήμισεις.
-Να μην έχει πολλά επιπλέον χαρακτηριστικά που βαραίνουν το blog και επηρεάζουν την εμπειρία του επισκέπτη.
-Να έχει κουμπιά και επιλογές πρόσβασης στα κοινωνικά δίκτυα, όπως κουμπιά σύνδεσης στα προφίλ μας, π.χ "Μου αρέσει" για το Facebook για τις αναρτήσεις, επιλογή σχολίων που να είναι συνδεδεμένα με τα κοινωνικά δίκτυα.


Δείτε όλα τα βήματα που περιγράψαμε, σε αυτό το περιεκτικό και πολύ χρήσιμο video:


Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να απαντήσετε

Προκειμένου να απαντήσετε πρέπει να είστε μέλος.

Δημιουργία Λογαριασμού

Ενταχθείτε στην κοινότητά μας δημιουργώντας έναν λογαριασμό. Είναι πανεύκολο!


Δημιουργία ενός νέου Λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό; Κανένα πρόβλημα, συνδεθείτε εδώ.


Σύνδεση

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης