Σύντομα πολλές κατηγοριες θα είναι ανοιχτές για όλους...

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

#1
 Admin

avatar
AdminΓια άλλη μια φορά το torrent portal Pirate Bay απασχολεί τις νομικές υπηρεσίες, που κατάφεραν να το μπλοκάρουν στην Ολλανδία.

Ένα δικαστήριο στη Χάγη διέταξε τους Ολλανδούς παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου Ziggo και Xs4all να μπλοκάρουν κάθε πρόσβαση στο The Pirate Bay μέσα στις επόμενες 10 ημέρες, όπως αναφέρει το Tweakers. Ο αποκλεισμός της δημοφιλούς ιστοσελίδας θα παραμείνει ενεργός, τουλάχιστον έως ότου αποφανθεί το Ανώτατο Δικαστήριο.

Η σημερινή απόφαση ανατρέπει μια προηγούμενη από το 2014, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν πολύ λίγα πλεονεκτήματα με το block των IPs στη μάχη κατά της πειρατείας.

Η σημερινή απόφαση αναφέρει ότι αν οι πάροχοι διακτυακών υπηρεσιών δεν συμμορφωθούν άμεσα με το αίτημα, θα υπάρξουν πρόστιμα ύψους € 10.000, με δυνατότητα επιπρόσθετων προστίμων στα € 2.000 για κάθε ημέρα, που οι πάροχοι εξακολουθούν να παραβιάζουν την απόφαση.Να αναφέρουμε ότι νωρίτερα το 2017 (Φεβρουάριος), ένα δικαστήριο στη Σουηδία έλαβε μια παρόμοια απόφαση, διατάσσοντας έναν τοπικό πάροχο διαδικτύου να αποκλείσει το The Pirate Bay για τα επόμενα τρία χρόνια μετά από καταγγελίες για παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων.

Στη συνέχεια, τον Ιούνιο του 2017, το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισε ότι οι πάροχοι διαδικτύου υποχρεούνται να περιορίζουν την πρόσβαση στο The Pirate Bay κατόπιν αιτήματος κατόχων πνευματικών δικαιωμάτων.

Κατά ειρωνικό τρόπο, η απόφαση έρχεται μόνο μια μέρα μετά την εμφάνιση μιας έρευνας 300 σελίδων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μέτρηση των επιπτώσεων της πειρατείας στις πωλήσεις δεδομένων που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα. Η έρευνα είχε υλοποιηθεί το 2013 αλλά κάποιοι προσπάθησαν να μην κυκλοφορήσει, καθώς κατέληγε ότι η πειρατεία δεν βλάπτει τις βιομηχανίες κάτοχους πνευματικών δικαιωμάτων.

via: secnews.gr


__________________
Download: Για να δείτε το κρυφό περιεχόμενο θα πρέπει να σχολιάσετε.


To see hidden content you should comment.


Διαφημιστείτε εδώ!

http://www.greekport.gr

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Τρόποι Κοινοποίησης:
URL:
BBCode:
HTML: