Port.forumgreek.com
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

ANDROID: ΚΆΝΕ ΤΟ ΑΛΛΙΏΣ ΧΩΡΊΣ APPS, ΑΛΛΆ ΜΕ WEB-APPS

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω

Port Admin
Port Admin
Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 2652
Πόντοι : 6382
Ημερομηνία εγγραφής : 06/03/2017
https://port.forumgreek.com

ΔημοσίευσηPort Admin Τετ Αυγ 30, 2017 4:09 pm

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Καθώς η πρόσβαση στο διαδίκτυο από φορητές συσκευές λαμβάνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις που είναι δυναμικά αυξητικές, οι εγκατεστημένες apps στις συσκευές αυξάνονται και πληθαίνουν ανάλογα τα ενδιαφέροντα του καθενός. Άλλες είναι σταθερά εγκατεστημένες, άλλες προσωρινά, μα τελικά αυτό που προκύπτει είναι η αυξημένη κατανάλωση της μπαταρίας και πόρων της συσκευής, συν την πρόσβασή τους σε προσωπικό περιεχόμενο και δεδομένα.
Το διαδίκτυο έχει αλλάξει και συνεχώς μεταβάλλεται. Πλέον, μπορούμε να κάνουμε πράγματα μέσα από τους browsers μας που παλιότερα ούτε που θα μπορούσαμε να τα διανοηθούμε. Οι παρεχόμενες δικτυακές υπηρεσίες δεν είναι κάτι νέο, μα πια η εξέλιξή τους είναι μεγαλύτερη και ταχύτερη προσφέροντας πιο εύκολα, δυνατότητες και χαρακτηριστικά που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν δεδομένα μόνο σε desktop εφαρμογές. Η «επένδυση» σε αυτές τις web-apps είναι μεγάλη και σηματοδοτεί την πορεία χρήσης του διαδικτύου. Βέβαια, τεράστια ανάπτυξη έχουν και εφαρμογές για φορητές συσκευές, με τις διαθέσιμες για Android να φτάνουν σε τρελά νούμερα. Στην σελίδα των Android developers της Google, [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] και απλά εργαλεία (τα οποία βοηθούν) πακεταρισμένων web εφαρμογών σε apk (εκτελέσιμα του Android).
Τεχνικά, αυτές οι web-apps, χωρίζονται σε διάφορες κατηγορίες, όπως: Progressive, Responsive, App-like, Fresh, Safe, Discoverable, Re-engageable, Installable, Linkable και άλλες υποκατηγορίες που δεν έχει νόημα να επεκταθούμε καθώς δεν ενδιαφέρουν κανέναν τελικό χρήστη.
Χοντρικά, σαν βάση έχουν έναν browser που χρησιμοποιεί αυτήν την web-app κρύβοντας τα υπόλοιπα στοιχεία της σελίδας που την φιλοξενεί, παρέχοντας και αυτοματοποιημένα μερικά επιπλέον χαρακτηριστικά και κάπως πιο αισθητικό περιβάλλον χρήσης. Βέβαια, αυτό τις κάνει να έχουν μεγαλύτερο μέγεθος και άλλες περισσότερο, άλλες λιγότερο, να καταναλώνουν μεγαλύτερη ενέργεια και πόρους. Αυτή βέβαια η κατανάλωση, είναι απαραίτητη προκειμένου να έχουμε στην διάθεσή μας άμεσα μια app που χρειαζόμαστε, μα σίγουρα η μείωσή της στο ελάχιστο θα ήταν επιθυμητή. Εντελώς απλουστευμένα, ώστε να γίνει κατανοητό, θα λέγαμε πως κάνουν κάτι αντίστοιχο με την [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.].
Αυτό όμως που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι πως δεν χρειάζεται να εγκαταστήσουν υποχρεωτικά κάποια app προκειμένου να μπορούν να την χρησιμοποιούν. Πλέον η εξέλιξη του Android, των browsers της HTML-5 και άλλων, υπό ανάπτυξη, τεχνολογιών, μπορούν να προσφέρουν εναλλακτικές μεθόδους χωρίς να χρειάζεται υποχρεωτικά η εγκατάσταση διαφορετικών apps στις συσκευές μας.
Και αναφερόμαστε σε apps σαν το [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] ή το [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.], διάφορες mail υπηρεσίες και ένα σωρό ακόμα υπηρεσίες που παρέχουν και δικτυακή πρόσβαση. Αν το σκεφτείτε, δηλαδή, μιλάμε για ένα πλήθος εφαρμογών που χρησιμοποιούνται καθημερινά από πάρα πολλούς ανθρώπους. Και η άποψη πως για την χρήση τους το Gplay ή οποιοδήποτε άλλο store αποτελεί μονόδρομο, είναι λαθεμένη.
Αυτό επειδή η ανάπτυξη των browsers εδώ και χρόνια γίνεται σαν να πρόκειται για πλατφόρμες. Κακά τα ψέματα, από την δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα, τα περισσότερα, αν όχι όλα, από αυτά που κάνουμε καθημερινά, θα μπορούσαν να γίνουν μέσα από τον browser, σε ιστοσελίδες που θα παρείχαν τις ανάλογες web-apps. Τι πιο απλό λοιπόν, από το να δημιουργήσουμε συντομεύσεις αυτών στην οθόνη της συσκευής μας (smart-phone / tablet); Πρακτικά, ο τρόπος [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] από αυτόν που χρησιμοποιούμε για να κάνουμε κάτι αντίστοιχο στο desktop μας.
Ουσιαστικά, αυτό που λέμε εδώ, δεν είναι κάτι το διαφορετικό, από τα όσα είπαμε σε προηγούμενο άρθρο, για τις τις mobile apps των ιστοσελίδων [δείτε σχετικά: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]].
Αυτό που λέμε λοιπόν, είναι πως μπορείτε να δημιουργήσετε συντομεύσεις αυτών των apps στις οθόνες των συσκευών σας. Να ανοίγουν δηλαδή από τον browser σας σε μια ξεχωριστή σελίδα, έχοντας μια αντίστοιχη συμπεριφορά με μια εγκατεστημένη app. Δεδομένου πως σχεδόν όλες δίνουν και ειδοποιησεις, έχοντας πλήρη χαρακτηριστικά, δεν θα έχετε κάποιο πρόβλημα ή περιορισμό στην χρήση τους. Προσωπικά το κάνω εδώ και καιρό με εφαρμογές voip και mail και δεν αντιμετώπισα ποτέ καποιο πρόβλημα ή δυσλειτουργία, ούτε καν και έλλειψη χρηστικότητας.
Πρόκειται για μια επιλογή, την οποία έχουν πλέον όλοι οι σύγχρονοι browsers, που μπορεί να γίνει πανεύκολα και ταχύτατα. Από προσωπική εμπειρία, στο Android αυτό το κάνει καλύτερα ο Firefox (καλύτερα έστω από τον default browser και τον Chrome).
Η διαδικασία είναι η ίδια που αναφέραμε και στο προηγούμενο άρθρο για τις apps των ιστοσελίδων, μα την μεταφέρω ώστε να είναι ολοκληρωμένο το άρθρο:
- Μεταβείτε στην ιστοσελίδα που θέλετε και πατήστε το κουμπάκι με τις ρυθμίσεις του browser.
Εκεί, θα δείτε, ανάμεσα στα υπόλοιπα να υπάρχει και μια επιλογή για δημιουργία συντόμευσης στην οθόνη του κινητού σας. Άλλοι browsers το έχουν άμεσα εμφανές, άλλοι σαν υπό-επιλογή.
Στον Firefox για παράδειγμα, θα πρέπει να πατήσετε πρώτα την επιλογή «Page» και από εκεί στο: «Add to screen» (ή περίπου έτσι):
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]  [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Αμέσως θα δημιουργηθεί και η σχετική συντόμευση της σελίδας στην οθόνη σας, μπορώντας να την σύρετε όπου θέλετε:
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Απλή και εύκολη λύση που ίσως να μην κάνει θαύματα όσον αφορά την κατανάλωση, μα θα έχει καλύτερη διαχείριση σε πόρους και σε κάποιες περιπτώσεις και στην ιδιωτικότητα.

via: osarena.net

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να απαντήσετε

Προκειμένου να απαντήσετε πρέπει να είστε μέλος.

Δημιουργία Λογαριασμού

Ενταχθείτε στην κοινότητά μας δημιουργώντας έναν λογαριασμό. Είναι πανεύκολο!


Δημιουργία ενός νέου Λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό; Κανένα πρόβλημα, συνδεθείτε εδώ.


Σύνδεση

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης