Σύντομα θα επιστρέψουμε δυναμικά με νέα θέματα καθημερινά και ακόμα περισσότερους συνδέσμους! Και πολλά παραπάνω για τους VIP.

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

#1
 Admin

Admin
Admin
WordFence. Ασφάλεια στο wordpress  %CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CC%81%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF%2B2015-01-26%2C%2B6.08.07%2B%CE%BC.%CE%BC.


Το WordFence είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές WordPress plugin που χειρίζεται πολλούς διαφορετικούς και κρίσιμους τομείς ασφαλείας τόσο όσο αφορά το wordpress αυτό καθ’αυτό όσο και από τα διάφορα plugins του. Η ασφάλεια στο wordpress , όπως και σε κάθε ιστοτόπο, παραμένει ένα κρίσιμο ζητούμενο ειδικά στις ημέρες μας.
Διαθέτει πραγματικά αξιόλογες δυνατότητες και παρότι καμία “πόρτα ασφαλείας” όπως και στον φυσικό κόσμο εξάλλου , δεν μπορεί να παρέχει 100% προστασία από όλες τις απειλές , το wordfence αποτελεί την καλύτερη πόρτα ασφαλείας για το δικτυακό κόσμο και ειδικότερα για την ασφάλεια του wordpress σας.
Υπάρχουν 2 εκδόσεις. Μια free και μια paid έκδοση. Όπως έχετε ήδη αντιληφθεί η paid έκδοση είναι αυτή που θα σας παρέχει το σύνολο των λειτουργιών της.
Ας παραθέσουμε ενδεικτικά κάποιες από τις δυνατότητες της.
Real-time Security Network – Το WordFence αναγνωρίζει και μπλοκάρει hackers που προσπαθούν να εισέλθουν στον WordPress site σας. Με το που θα αναγνωρίσει ύποπτες ενέργειες που παραπέμπουν σε προσπάθειες hacking θα μπλοκάρει αυτόματα τον εισβολέα.O
Scan Core, Theme and Plugin Files – Σκανάρει συνεχώς το site σας για ύποπτα αρχεία. Το free κάθε φορά που το τρέχετε το paid σε live συνθήκες συνεχώς. Αν διαπιστώσει αλλαγή σε κάποια αρχεία του wordpress σας ενημερώνει μέσω email. Έτσι μπορείτε έγκαιρα να προλάβετε το κακό.
Block IP’s, networks, and fake Googlebots – Το WordFence σας επιτρέπει να κάνετε block συγκεκριμένες  IP addresses αλλά και ολόκληρα ranges of IP address.  Ιδιαίτερα αποτελεσματικό αν δέχεστε επιθέσεις πάσης φύσεως από συγκεκριμένες ip . Στην paid έκδοση μπορείτε να μπλοκάρετε χρήστες από μια ολόκληρη χώρα. Π.χ. αν μπλοκάρετε την Κίνα (εφόσον δεν σας ενδιαφέρει φυσικά να δέχεστε επισκέψεις στην ιστοσελίδα σας από την συγκεκριμένη χώρα ) τότε έχετε αποκλείσει πάνω από τους μισούς χάκερ παγκοσμίως με μία και μόνη σας κίνηση!
Email notifications –  Οι ενημερώσεις μέσω email για κενά ασφαλείας (π.χ. να αναβαθμίσετε το wordpress και τα plugins σας – βασικό ζήτημα ασφαλείας να τα έχετε ΠΑΝΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΑ – είναι κάτι που θα σας παρέχει το wordfence. Αν παρακολουθείτε αυτές τις ενημερώσεις που στέλνει το wordfence στο email σας ακόμα και αν συμβεί κάτι θα το προλάβετε έγκαιρα προτού εξελιχθεί σε μεγάλο πρόβλημα για εσάς και την επιχείρηση σας. Υπάρχουν σειρές λειτουργιών στις οποίες δεν έχω αναφερθεί. Πιστέψτε με όμως είναι όλες τους ιδιαίτερα χρήσιμες. Προσωπικά χρησιμοποιώ το wordpress για κατασκευή δυναμικών ιστοσελίδων  γιατί το θεωρώ , όπως ενδεχομένως και εσείς , ένα εξαιρετικό εργαλείο. Η ασφάλεια όμως είναι ένα σημαντικό κομμάτι της διαδικασίας που πολλοί αγνοούμε δυστυχώς.
Όσο αφορά την ασφάλεια στο διαδίκτυο να ξέρετε ότι υπάρχουν δυο ειδών χρήστες. Αυτοί που μερίμνησαν εγκαίρως για την ασφάλεια του ιστοτόπου τους και αυτοί που εύχονται να είχαν μεριμνήσει. Εναπόκειται σε εμάς να διαλέξουμε απλά σε ποια κατηγορία επιθυμούμε να ανήκουμε.
Υ.Γ. Ένα σημαντικό ζήτημα που πρέπει να γνωρίζεται είναι ότι η free version και πολύ περισσότερο η paid έκδοση του wordfence λόγω του ότι σκανάρει το site σας σε βάση 24/7  αυξάνει την κατανάλωση της cpu και έτσι σε ένα φθηνό hosting μπορείτε να αντιμετωπίσετε προβλήματα στην ταχύτητα εμφάνισης του wordpress σας. Αυτό θα επηρέασει τόσο τους επισκέπτες σας αλλά και τις μηχανές αναζήτησης όπως το google.gr και την κατάταξη σας σε αυτές.
Καλό θα ήταν παράλληλα να κάνετε και ένα speed optimization του wordpress σας αν μη τι άλλο να ισορροπήσετε τις επιβραδύνσεις που αυτό θα επισύρει.
Ακολουθούν κάποια βασικά πληροφοριακά στοιχεία για το wordfence
Plugin Stats
Όναμα plugin: WordFence
Κατασκευαστής: Feedjit
Σκοπός του: Προστασία του WordPress από hackers.
Εκδόσεις: Free or Paid
Βρείτε στο WordPress.org Page: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Δείτε την σελίδα του Developer : [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

via: wdf.gr

http://www.greekport.gr

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Τρόποι Κοινοποίησης:
URL:
BBCode:
HTML: