Σύντομα πολλές κατηγοριες θα είναι ανοιχτές για όλους...

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

GreekPort.gr » Πort Forum News » Το blog όλον μας! » Υπάρχει συνενοχή του Facebook στην παράνομη διακίνηση ειδών άγριας ζωής?

Υπάρχει συνενοχή του Facebook στην παράνομη διακίνηση ειδών άγριας ζωής?

Δημοσίευση νέας Θ.Ενότητας  Απάντηση στη Θ.Ενότητα

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Admin

Admin
Admin
Υπάρχει συνενοχή του Facebook στην παράνομη διακίνηση ειδών άγριας ζωής? Wire-2677440-1523345461-559_634x422

Την ίδια ημέρα που ο CEO Mark Zuckerberg καταθέτει για θέματα που σχετίζονται με το σκάνδαλο Cambridge Analytica , το Associated Press αποκαλύπτει ότι, μια μυστική καταγγελία είχε κατατεθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (a secret complaint had been filed with the Securities and Exchange Commission) που περιλαμβάνει τη συνενοχή του Facebook στις παράνομες πωλήσεις προϊόντων άγριας ζωής (animal parts)
πηγές 10-4-18
http://fortune.com/2018/04/10/facebook-sec-wildlife-complaint/
http://www.dailymail.co.uk/news/article-5597927/Facebook-puts-ads-pages-illegally-selling-animal-parts.html
********************************************
Σύμφωνα με την έκθεση, ακτιβιστές για τη διατήρηση της άγριας ζωής, υποστήριξαν ότι το Facebook "τρέχει" διαφημίσεις (ads), σε σελίδες που διαχειρίζονται υπερπόντιοι λαθρέμποροι άγριων ζώων “overseas wildlife traffickers", που πωλούν παράνομα μέρη του σώματος απειλούμενων ζώων (περιλαμβάνεται ελεφαντόδοντο, κέρατο ρινόκερου, δόντια από τίγρη κ.α.)  
Η αποτυχία του γιγαντιαίου κοινωνικού μέσου μαζικής ενημέρωσης, να σταματήσει αυτούς τους εμπόρους να χρησιμοποιούν το facebook ως αγορά (marketplace), παραβιάζουν τις "ευθύνες του ως δημόσια εισηγμένη εταιρεία" (responsibilities as a publicly traded company)
********************************************
Η καταγγελία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί, για να διερευνηθεί εάν και πόσο από τα διαφημιστικά έσοδα του Facebook, έχουν αποκτηθεί μέσω των διαφημίσεων, που εκτελούνται σε τέτοιες σελίδες. Το Associated Press (AP) σημειώνει ότι το Facebook δεν έχει αποκαλύψει προηγουμένως σε κανονιστικές "regulatory filings" ότι, τα έσοδα του θα μπορούσαν να συνδεθούν με αυτή την παράνομη διακίνηση.
Η καταγγελία, αντίγραφο της οποίας διαβιβάστηκε στο "The Associated Press", πρωτοκολλήθηκε αρχικά τον Αύγουστο, για λογαριασμό ενός μυστικού πληροφοριοδότη, εκπροσωπούμενου από το National Whistleblower Center, μια μη κερδοσκοπική νομική ομάδα υπεράσπισης της άγριας ζωής. 
Η ταυτότητα του πληροφοριοδότη, που κατέγραψε βίντεο, με πρόσωπο με πρόσωπο συναντήσεις με διακινητές άγριων ζώων, που δημιουργήθηκαν μέσω του Facebook, διατηρήθηκε εμπιστευτική, γιατί υπάρχει ανησυχία για την ασφάλειά του.
«Το Facebook δεν είναι ένας αθώος παρευρισκόμενος στα εγκλήματα αυτά», δήλωσε ο Stephen Kohn, εκτελεστικός διευθυντής του National Whistleblower Center. 
«Το Facebook πωλούσε διαφημίσεις στις ίδιες τις σελίδες, που κυκλοφορούσε στην αγορά, το παράνομο ελεφαντόδοντο».
******************************************
Το Facebook (social media giant) είναι μια από τις 20 εταιρείες τεχνολογίας που τον προηγούμενο μήνα εντάχθηκαν στο Global Coalition to End Wildlife Traffic Online, το οποίο διοργανώθηκε από την Google και το World Wildlife Fund.
Εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της 7ης Μαρτίου, ένας ανταποκριτής του AP ήταν σε θέση να δει, πολλά διεθνώς απαγορευμένα προϊόντα άγριας ζωής, για πώληση σε δημόσιες και ιδιωτικές ομάδες του Facebook, οι περισσότερες από τις οποίες εδρεύουν στη Νοτιοανατολική Ασία.
Μεταξύ των διαθέσιμων αντικειμένων, ήταν δερμάτινες ζώνες από γούνα των τίγρεων της Βεγγάλης, ένα έντονα απειλούμενο είδος, με μόνο περίπου 2.500 άτομα, που ζούν ακόμη στη φύση. 
Επίσης, διαφημίζονται κέρατα από μαύρους ρινόκερους, ένα είδος που στοχεύουν έντονα οι λαθροκυνηγοί, με περίπου 5.000 άτομα που έχουν απομείνει στην Αφρική.
Οι διαπραγματεύσεις για την τιμή και την παράδοση, ξεκινούν συχνά από το Facebook Messenger. Το Instagram και το WhatsApp, δύο πλατφόρμες κοινωνικών μέσων που ανήκουν επίσης στο Facebook, χρησιμοποιούνται επίσης μερικές φορές, από τους διακινητές.

Υπάρχει συνενοχή του Facebook στην παράνομη διακίνηση ειδών άγριας ζωής? 04E8B4A8000007D0-5597927-image-a-48_1523373366220

********************************************
Οι ισχυρισμοί που συνδέουν το Facebook με την παράνομη διακίνηση άγριων ζώων, εμφανίζονται, ενώ η εταιρεία προσπαθεί ήδη να ανακάμψει από το σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων (από την είδηση του σκανδάλου που πρωτοεμφανίστηκε στις 18 Μαρτίου, οι μετοχές του facebook έχουν χάσει περισσότερο από 14% της αξίας τους και 79 δισεκατομμύρια δολάρια στην κεφαλαιοποίηση της αγοράς)
πηγή 10-4-18
http://markets.businessinsider.com/news/stocks/facebook-stock-price-higher-ahead-of-zuckerberg-testimony-2018-4-1021046929
[το σκάνδαλο προέκυψε από αποκαλύψεις ότι η εταιρεία Cambridge Analytica, μια επιχείρηση εξόρυξης (συλλογής και εκμετάλλευσης) δεδομένων που συνδέεται με την επιτυχημένη εκστρατεία του Προέδρου Donald Trump, το 2016, εκμεταλλεύτηκε τις αδυναμίες των ελέγχων απορρήτου του Facebook για τη συλλογή προσωπικών πληροφοριών για 87 εκατομμύρια ανθρώπους, χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Επίσης υπάρχουν στοιχεία ότι Ρώσοι πράκτορες χειρίστηκαν το δίκτυο του Facebbok, για να διαδώσουν ψευδείς πληροφορίες που ενδέχεται να έχουν επηρεάσει τις εκλογές του 2016]
Η έρευνα --για την καταγγελία στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς-- ενδέχεται να οδηγήσει σε άλλες ερωτήσεις σχετικά με το πόσα, από τα ετήσια έσοδα του Facebook ύψους 41 δισ. δολαρίων, έχουν δημιουργηθεί από διαφημίσεις που εκτελούνται σε σελίδες με παράνομη δραστηριότητα, όπως η πώληση ελεφαντόδοντου και προϊόντων τίγρης.
Το Facebook δεν έχει αποκαλύψει ότι μερικά από τα έσοδά του μπορεί να συνδέονται με την παράνομη διακίνηση άγριων ζώων σε ρυθμιστικές "regulatory filings" που υποτίθεται ότι περιγράφουν διάφορους κινδύνους και άλλες απειλές που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα κέρδη ή την τιμή των μετοχών.
Οι ερευνητές παράνομης διακίνησης άγριας ζωής, δηλώνουν ότι δεν είδαν να απορρίπτονται τα παράνομα προϊόντα που προσφέρονται προς πώληση στο Facebook, μετά από προηγούμενες δημόσιες υποσχέσεις της εταιρείας ότι θα τα απέρριπτε.
Οι ερευνητές καλούν τους ομοσπονδιακούς ρυθμιστές ασφαλείας (federal security regulators) να αναγκάσουν το Facebook να παγώσει αμέσως λογαριασμούς που χρησιμοποιούνται από παράνομους διακινητές και να συνεργαστεί με την διεθνή επιβολή του νόμου για τον προσδιορισμό των ατόμων που εμπλέκονται στη δίωξη.
«Το ποσό του ελεφαντόδοντου που διακινείται στο Facebook είναι τρομακτικό», δήλωσε ο Gretchen Peters, εκτελεστικός διευθυντής του Κέντρου για τα παράνομα δίκτυα και το διεθνικό οργανωμένο έγκλημα (Center on Illicit Networks and Transnational Organized Crime) που έχει αναλύσει online ομάδες όπου γίνεται διακίνηση και εμπορία ειδών άγριας ζωής.
«Έχω εξετάσει χιλιάδες posts που περιέχουν πώληση ελεφαντόδοντου και είμαι πεπεισμένος ότι το Facebook διευκολύνει κυριολεκτικά την εξαφάνιση ειδών ελεφάντων».
πηγή 10-4-18
http://www.dailymail.co.uk/news/article-5597927/Facebook-puts-ads-pages-illegally-selling-animal-parts.html
http://hellenicrevenge.blogspot.comΥπάρχει συνενοχή του Facebook στην παράνομη διακίνηση ειδών άγριας ζωής? 4214498E00000578-5597927-image-a-49_1523373769467


__________________
Download: Για να δείτε το κρυφό περιεχόμενο θα πρέπει να σχολιάσετε.


To see hidden content you should comment.


Διαφημιστείτε εδώ!

http://www.greekport.gr
Μοιραστείτε αυτή τη δημοσίευση στο: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

Κανένα σχόλιο.

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δημοσίευση νέας Θ.Ενότητας  Απάντηση στη Θ.Ενότητα

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης