Σύντομα πολλές κατηγοριες θα είναι ανοιχτές για όλους...

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

#1
 Admin

avatar
Admin
Ξεκίνησε μορφή τουρκικής επίθεσης στην Ελλάδα με τον συναγερμό να χτυπάει στο ΥΠΕΘΑ, την Κυριακή στις 19.00 το βράδυ. Η επίθεση των Τούρκων είχε τη μορφή κυβερνοεπίθεσης η οποία ξεκίνησε με συντονισμένη επίθεση στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του ΥΠΕΘΑ, του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΝ ώστε να υποκλαπούν απόρρητα σχέδια και στοιχεία των ΕΔ! Ενδεικτικό της σοβαρότητας της επίθεσης είναι το γεγονός ότι σ΄ ότι αφορά στο ΥΠΕΘΑ, έγινε ανάκληση του εξειδικευμένου στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές προσωπικού όπως γράφουν οι «Ειδήσεις».

Μέχρι τις 20.30 το βράδυ είχαν καταγραφεί περίπου 20.000 επιθέσεις απ΄ όλο το κόσμο!

Το περιστατικό δεν είναι καθόλου «αθώο» καθώς εντάσσεται στο συνολικό σχέδιο της Τουρκίας περί αποσταθεροποίησης της Ελλάδας και του νέου δόγματος περί «υβριδικού πολέμου» από τους Τούρκους.

Και το ερώτημα είναι τι έψαχναν να βρουν οι Τούρκοι ή τι ήλπιζαν να εντοπίσουν…

Όλες οι χώρες οι οποίες εξαρτώνται από την πληροφοριακή υποδομή και τα δίκτυα υπολογιστών για τη λειτουργία των υποδομών τους, όπως η οικονομία , η ενέργεια, οι τηλεπικοινωνίες, τα δίκτυα πετρελαίου και φυσικού αερίου, οι μεταφορές, τα δίκτυα ύδρευσης των πόλεων, οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών και η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, αντιμετωπίζουν αυτή την απειλή.

Πρόκειται για μία εξέλιξη την οποία είχαμε προβλέψει στο άρθρο μας H Toυρκία προσλαμβάνει χιλιάδες χάκερ: Ετοιμάζεται για κυβερνοπόλεμο και κατά της Ελλάδος! «Η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα που θα «γευτεί» τις επιθέσεις των Τούρκων που αρέσκονται γενικά στις παντός είδους παραβιάσεις. Ελπίζουμε όμως να λάβει το «μήνυμα» η ελληνική πολιτική ηγεσία και να θωρακίσει την χώρα μας ανάλογα πριν αναλάβουν δράση οι νέο-οθωμανοί Τούρκοι» γράφαμε τότε και…πέσαμε μέσα!

Η Τουρκία πριν λίγο καιρό είχε προσλάβει χιλιάδες άτομα με ιδιαίτερες ικανότητες στην ηλεκτρονική υποκλοπή δημιουργώντας μια στρατιά από χάκερ οι οποίοι θα χρησιμεύσουν για κυβερνο-επιθέσεις στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος.

Έτσι οι «γείτονες» προετοίμαζαν την άμυνα τους εκτός από την στεριά, αέρα και θάλασσα και στο κυβενοχώρο που αποτελεί το τέταρτο πεδίο μελλοντικών «πολεμικών επιχειρήσεων», και το οποίο προκαλεί πλήγματα ιδιαίτερα επικίνδυνα στον οποιονδήποτε εχθρό , που στην προκειμένη περίπτωση θα είναι και η χώρα μας και οι υποδομές της .

Ο πρόεδρος του τουρκικού κυβερνητικού ινστιτούτου ICTA Δρ Ömer Fatih Sayan ανέφερε σαφώς και κατηγορηματικώς για τον διαγωνισμό που θα διεξαχθεί με στόχο την πρόσληψη ατόμων με ιδιαίτερες κλίσεις στην ηλεκτρονική υποκλοπή , για να διαφυλαχθεί η «ασφάλεια των δημοσίων υπηρεσιών».

Ο ίδιος τόνισε μάλιστα: «Αυτοί που θα προσληφθούν θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της ασφάλειας των δημοσίων οργανισμών στον κυβερνοχώρο, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των επαγγελματιών στον τομέα αυτό».

Προκειμένου να επιλεγούν οι υποψήφιοι έγινε διαγωνισμός με την ονομασία «CYBER STAR» . Ο Δρ Ömer Fatih Sayan στην ομιλία του τόνισε την σημασία του διαγωνισμού ο οποίος θα αρχίσει στις 20 Ιανουαρίου και θα περατωθεί στις 21 Ιανουαρίου.

Οι αιτήσεις ανήλθαν περίπου στις 25 χιλιάδες.

Για το σκοπό αυτό είχαν στηθεί ειδικά κέντρα ελέγχου. Σε αυτά τα κέντρα απαιτήθηκαν από τους υποψηφίους να υποκλέψουν ηλεκτρονικά «συγκεκριμένους στόχους» που τους δόθηκαν. Με αυτό τον τρόπο αγωνιζόμενοι θα δείξουν τις ικανότητες τους.

Ο Πρόεδρος του ICTA όμως μίλησε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για «στρατό χάκερ με λευκό καπέλο» περιγράφοντας τους υποψηφίους ως ειδικούς σε θέματα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο .

Οι επιτυχόντες θα εκπαιδευτούν υπό τις ευλογίες του νέου καθεστώτος δημιουργώντας ηλεκτρονικές πλατφόρμες με τεχνολογία υψηλού επιπέδου, που θα στηρίξει την κυβερνο-άμυνα της Τουρκίας για δραστηριότητες εκτός χώρας.

Ο διαγωνισμός απευθυνόταν από νέους 18 χρονών έως μεσήλικες 57 χρονών διευρύνοντας το πεδίο των συμμετεχόντων, στην ουσία όμως οι Τούρκοι «ψάρεψαν» ταλέντα για την δύναμη κυβερνο-άμυνας ενώ θα δημιουργήσουν και χιλιάδες εθελοντικές ομάδες από πιστούς οπαδούς του ΑΚΡ για συντονισμό σε επιχειρήσεις εκτός χώρας .

Για οποιαδήποτε χώρα του κόσμου , οι πιθανές επιπτώσεις των Κυβερνοεπιθέσεων είναι λίαν σοβαρές, και ξεκινούν από την απλή διατάραξη της καθημερινής ζωής των πολιτών έως την υπονόμευση της ίδιας της κυριαρχίας της.pentapostagma

http://www.greekport.gr

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Τρόποι Κοινοποίησης:
URL:
BBCode:
HTML: