Σύντομα πολλές κατηγοριες θα είναι ανοιχτές για όλους...

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

#1
 Admin

avatar
Admin
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Όποιο πρόγραμμα και να χρησιμοποιείτε για την περιήγησή σας στο Διαδίκτυο, είτε αυτός είναι ο Internet Explorer, είτε ο Firefox, ή ο Chrome, ακόμα και ο Opera, υπάρχουν οι ρυθμίσεις για να ενεργοποιήσετε το γονικό έλεγχο σε αυτά ή με τα κατάλληλα πρόσθετα να λειτουργήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. 

Διαβάστε πώς θα το κάνετε αυτό με εικόνες για κάθε μία περίπτωση.

O Internet Explorer, με συντομογραφία IE, αναπτύχθηκε από τη Microsoft και είναι μέρος του λειτουργικού συστήματος Microsoft Windows, με αφετηρία το 1995. Είναι το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο από το 1999, σε ποσοστό 95% του μεριδίου χρήσης μέσα στο 2002 και το 2003 με τον IE5 και τον IE6, αλλά με σταδιακή πτώση της χρήσης του από την κυκλοφορία του IE7.
Η τελευταία έκδοση προγράμματος περιήγησης στο Web από τη Microsoft είναι ο Internet Explorer 11 (IE11), η οποία διατίθεται ως δωρεάν ενημέρωση με το λειτουργικό σύστημα Windows 8.

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Επιλέγετε από τις ρυθμίσεις (το σήμα με το "γρανάζι" πάνω δεξιά) την επιλογή Internet Options:
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Κατόπιν επιλέγουμε την τέταρτη κατά σειρά καρτέλα Content...

... και στη συνέχεια την επιλογή Family Safety.

Αναλόγως ρυθμίζουμε τον γονικό έλεγχο σύμφωνα με τους χρήστες (παιδιά) που έχουμε στον υπολογιστή (σπίτι) μας και

αν θέλετε το συνδέετε με το [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] (ισχύει για Windows 8.1, 7 και Vista).

O Mozilla Firefox είναι ένας ελεύθερος και ανοικτού κώδικα browser του Διαδικτύου. Προήλθε από το Application Suite της Mozilla και η ανάπτυξή του εξακολουθεί να γίνεται κατά μεγάλο ποσοστό από την Mozilla Corporation, ενώ συνεισφέρουν και μεμονωμένοι χρήστες σε μικρότερο βαθμό.
Τον Φεβρουάριο του 2014 ο Firefox έχει μεταξύ 12% και 22% της παγκόσμιας χρήσης, καθιστώντας τoν το τρίτο πιο δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης στο Web, σύμφωνα με διάφορες πηγές. Σύμφωνα με τον Mozilla, ο Firefox μετρά πάνω από 450 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο.
Ο Firefox δεν έχει ενσωματωμένες λειτουργίες γονικού ελέγχου, αλλά σας επιτρέπει να προσθέστε επεκτάσεις (extensions) γονικού ελέγχου.
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Στην αρχική σελίδα του Firefox, επιλέγουμε "Πρόσθετα" στο κάτω μέρος των επιλογών

Πληκτρολογώντας "parental control", παραθέτει τις σχετικές εφαρμογές τρίτων, επιλέγετε την κατάλληλη, σύμφωνα με τις ανάγκες σας και εγκαθιστάτε στον Firefox.


Ο Google Chrome είναι πρόγραμμα περιήγησης που αναπτύσσει η Google και χρησιμοποιεί τη μηχανή απεικόνισης WebKit. Η επίσημη σταθερή έκδοση κυκλοφόρησε στις 11 Δεκεμβρίου του 2008. Το Νοέμβριο του 2011 ο Chrome βρέθηκε στη δεύτερη θέση του πιο χρησιμοποιούμενου προγράμματος περιήγησης στο διαδίκτυο με μερίδιο χρήσης 25,69%, ξεπερνώντας το Mozilla Firefox σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο Chrome δεν έχει ενσωματωμένες λειτουργίες γονικού ελέγχου, αλλά σας επιτρέπει να προσθέστε επεκτάσεις (extensions) γονικού ελέγχου.

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Επιλέγουμε από το πάνω δεξιά εικονίδιο με τις τρεις παράλληλες γραμμές (Preferences) κατά σειρά Tools και στη συνέχεια Extensions


Πληκτρολογώντας "parental control", παραθέτει τις σχετικές εφαρμογές τρίτων, επιλέγετε την κατάλληλη, σύμφωνα με τις ανάγκες σας και εγκαθιστάτε στον Chrome.
Τέλος, ο Opera Desktop είναι η βασική έκδοση του φυλλομετρητή. Λειτουργεί σε περιβάλλον Microsoft Windows, Mac OS X, σε διανομές GNU/Linux, Unix, FreeBSD και Solaris. Εκτός από την πλοήγηση στο Διαδίκτυο, ο Opera παρέχει λειτουργίες ανάγνωσης e-mail, ανάγνωση RSS Feed και κατέβασμα αρχείου μέσω του ενσωματωμένου BitTorrent. Επίσης έχει λειτουργίες ad blocking, search plugins, δέχεται widget, έχει προστασία από phishing και malware, bookmark manager και έχει ορθογραφικό έλεγχο στα ελληνικά και σε πολλές άλλες γλώσσες.
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Πληκτρολογώντας στα πρόσθετα "parental control", παραθέτει τις σχετικές εφαρμογές τρίτων, επιλέγετε την κατάλληλη, σύμφωνα με τις ανάγκες σας και εγκαθιστάτε στον Opera (το Blocksi το έχουμε ξανασυναντήσει).[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

http://www.greekport.gr

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Τρόποι Κοινοποίησης:
URL:
BBCode:
HTML: