Σύντομα πολλές κατηγοριες θα είναι ανοιχτές για όλους...

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

#1
 Admin

avatar
Admin


Γράφει o Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Η ΕΕ οδεύει πλέον και μαζί της όλος ο πλανήτης σε μια σκοτεινή περίοδο ολοκληρωτισμού όπου θα επιχειρηθεί να χαλιναγωγηθεί το διαδίκτυο και η αντίθετη άποψη αυτή που δεν συμφέρει το κατεστημένο των Βρυξελλών με την δικαιολογία ότι πρόκειται για «fake news».

Τη σύσταση ομάδας εμπειρογνωμόνων με στόχο την καταπολέμηση των «ψευδών ειδήσεων» ανακοίνωσε η νέα Επίτροπος της ΕΕ για την Ψηφιακή Οικονομία Μαρίγια Γκάμπριελ.

Μόνο που κανείς δεν μας εξηγεί πως θα ορίζεται αυτή η «ψευδής είδηση»
Τους προσεχείς μήνες η κ. Γκάμπριελ θα προχωρήσει σε δημόσια διαβούλευση για τις ψευδείς ειδήσεις – που θα περιλαμβάνει λεπτομερή πρόσκληση σε διάλογο για εξειδικευμένα θέματα, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν εφαλτήριο για τη δημιουργία νέων νομοθετικών προτάσεων σύμφωνα με το euractive 

Ωστόσο, η Επίτροπος ανέφερε ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη, εάν υπάρχει ανάγκη για αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσον αφορά τις ψευδείς ειδήσεις.
«Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για τη νομοθεσία», δήλωσε η Επίτροπος. Εν τούτοις σκοπεύει να τονίσει ξεκάθαρα ότι «οι online πλατφόρμες έχουν ανάγκη από φροντίδα», γεγονός που υποδηλώνει ότι οι εταιρείες, όπως το Facebook ή το Twitter, θα πρέπει να αναλάβουν δράση για να ελέγξουν τις δημοσιεύσεις των χρηστών τους! 

«Προσωπικά θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό να εντοπίσουμε τις βέλτιστες πρακτικές, να προσδιορίσουμε με σαφήνεια έναν μηχανισμό συντονισμού και να καταλάβουμε τι μπορούμε να κάνουμε ως Ευρωπαϊκή Ένωση: ποια είναι η προστιθέμενη αξία μας στην καταπολέμηση ψευδών ειδήσεων», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Γκάμπριελ.

Τον επόμενο μήνα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να ανακοινώσει τη λήψη σχετικών μέτρων, τα οποία θα θέσουν κοινές απαιτήσεις αναφορικά με το πότε οι επιχειρήσεις θα πρέπει να αφαιρούν το παράνομο περιεχόμενο που δημοσιεύουν οι χρήστες.

Επιπλέον, ομάδα ευρωβουλευτών ζήτησε από την Επιτροπή να διασφαλίσει ότι τα μέτρα αυτά θα αποτελέσουν μέρος μιας ευρύτερης δεσμευτικής νομοθεσίας που θα διαμορφώσει ένα κοινό κανονιστικό πλαίσιο για τα κράτη μέλη.

Νωρίτερα φέτος, η Γερμανία εισήγαγε νόμο, που προέβλεπε πρόστιμα ύψους έως και 50 εκατ. ευρώ σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αν δεν αφαιρέσουν παράνομο περιεχόμενο, που αντικατοπτρίζει τη ρητορική μίσους. 

«Ανεξάρτητα από την εθνική νομοθεσία, είναι σαφές ότι χρειαζόμαστε και μια ευρωπαϊκή προσέγγιση. Είναι σημαντική η διασφάλιση της συνοχής», επεσήμανε η Επίτροπος.

Οι ομάδες εμπειρογνωμόνων της Κομισιόν ενδέχεται να ποικίλλουν ως προς το μέγεθος και τα είδη των φορέων που συμμετέχουν. Προσφάτως, η ομάδα εμπειρογνωμόνων υψηλού επιπέδου που παρείχε συμβουλές στην Επιτροπή για τη βιώσιμη χρηματοδότηση περιλάμβανε 20 εκπροσώπους από οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, ερευνητικές ομάδες και ιδιωτικές εταιρείες.

Υπάρχουν, ακόμη, δέκα εμπειρογνώμονες σε ομάδα που συγκροτήθηκε από την Επιτροπή, με κεντρικό στόχο την εκπόνηση ενός ευρωπαϊκού σχεδίου στον τομέα των υπολογιστικών συστημάτων και δικτύων.

«Η Επιτροπή πρέπει να εξετάσει τις προκλήσεις που δημιουργούν οι διαδικτυακές πλατφόρμες για τη δημοκρατία μας όσον αφορά τη διάδοση ψευδών πληροφοριών και να εγείρει προβληματισμό αναφορικά με τις ανάγκες που υπάρχουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο με γνώμονα την προστασία των πολιτών μας», τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Να σημειώσουμε το εξής απλό: Δημοκρατία είναι να μπορεί κάποιος να εκφράζει την έστω και λανθασμένη αντίληψή του. Χωρίς ντιρεκτίβες και χωρίς «κονσέρβες» που έχουν επιβληθεί από κάποιους, κάπου, κάπως.

Είναι η βασική και απαράβατη αρχή της έκφρασης της ελεύθερης γνώμης. Οτιδήποτε άλλο στο χωριό το λένε «λογοκρισία» και με μια σύντομη αναδρομή σε μια οποιαδήποτε Εγκυκλοπαίδια θα γίνει κατανοητό ότι εφαρμόζεται η μέθοδος αυτή από μη εκλεγμένα ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Επί της ουσίας η ΕΕ θέλει να επιβάλλει τον θεσμό του «αυτοκρατορικού λογοκριτή» που ίσχυε στην αυτοκρατορική Κίνα όπως ισχύει βέβαια και στην κομμουνιστική (απλά άλλαξαν οι λέξεις)

Για να μην κοροϊδευόμαστε τα πράγματα έχουν ως εξής:
Αντιδράτε στην ισλαμοποίηση της Ευρώπης; Fake news
Aντιδράτε στην κατάλυση της εθνική σας κυριαρχίας ως πολίτες; Fake news
Αντιδράτε σε νέα μέτρα λιτότητας και πτωχοποίησης; Fake news
Aντιδράτε στους «σύγχρονους» μετασχηματισμούς της κοινωνίας που επιτάσσονται από απρόσωπα και μη εκλεγμένα κέντρα εξουσίας όπως το Διευθυντήριο των Βρυξελλών; Fake news
Λέτε την άποψή σας (έστω και λανθασμένη) η οποία ΔΕΝ είναι αρεστή στο Σύστημα; Fake news

Παραφράζοντας την γνωστή φράση του Τζακ Κίλιαν στο Middnight caller «good night America wherever you are», «καληνύχτα Δημοκρατία όπου κια να βρίσκεσαι».πηγή koukfamily

http://www.greekport.gr

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Τρόποι Κοινοποίησης:
URL:
BBCode:
HTML: