Σύντομα πολλές κατηγοριες θα είναι ανοιχτές για όλους...

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

#1
 Admin

avatar
AdminΝΟΥΣ ΚΑΙ ΨΥΧΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ - ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΣΘΗΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΥΛΗΣ


ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

Λοιπόν, υπάρχουν δύο ζωές και δύο κινήσεις.

Μία κατά την ουσία
η ψυχή όπως είπαμε είναι η εικόνα της ζωής που φέρει την Μονάδα. Είναι η νοητική ουσία που βρίσκεται στον πυρήνα στον κρατήρα του καθαρού ενεργειακού πυρός της ψυχής
(ενεργειακό σώμα της ψυχής)

Η άλλη ζωή είναι όταν ενσαρκώνεται-ενώνεται με τις ενέργειες της Ύλης η ψυχή, και τους δίνει την νοερή ζωή και την διανοητική κίνηση, είναι η φωτιά και ο αέρας της Ύλης, και γεννιέται το αστρικό σώμα (αέρας φωτιά), είναι η φωτιά, αέρας, γη, νερό, και γεννιέται το έμβιο ον όπως ο άνθρωπος (με σώμα από γη-νερό).

Με τον ίδιο παρόμοιο τρόπο σε συμπαντική, γαλαξιακή, ηλιοκεντρική, των πλανητών, κλίμακα, γεννιέται το πνεύμα της φύσης-Ύλης.

και άλλη κατά τη φύση του σώματος, 
Ανάλογα με το ενεργειακό σώμα, όπως το άϋλο καθαρό ενεργειακό Πυρ της ψυχής, ή το αστρικό σώμα της Ύλης από φωτιά-αέρα, ή το σάρκινο σώμα της Ύλης από φωτιά, αέρα, γη, νερό, δημιουργείται και η ανάλογη λογική και αίσθηση του σώματος.

και η μεν πρώτη είναι η γενικότερη
Ο Νους, η νοητή ουσία, είναι ο κυρίαρχος όλων, εξουσιάζει τα πάντα, εισέρχεται στον κτιστό κόσμο-matrix της Ύλης.

η δε δεύτερη η μερικότερη
Οι ψυχές της καθαρής άϋλης ενέργειας, αλλά και όλα τα αισθητά σώματα της Ύλης παίρνουν ζωή από το Νου, την νοητή ουσία που ενώνεται μαζί τους.

Αυτή τώρα που είναι κατ'ουσία είναι και αυτεξούσια 
Κατ'ουσία είναι ο Νους, η νοητική ουσία, η Μονάδα του πνεύματος που φέρει την Οκτάδα από την Ιερή Δεκάδα.
Ο Νους εξουσιάζει τα πάντα!!

ενώ η άλλη είναι αναγκαστική 
Το άϋλο καθαρό ενεργειακό σώμα της ψυχής οδηγείται και εξουσιάζεται από την Μονάδα του πνεύματος. (Νους και Αδιαίρετος Λόγος).

Νους και ψυχή είναι το τέλειο ενεργειακό σώμα στον κτιστό κόσμο, είναι η εικόνα της ζωής.

Τα υπόλοιπα αισθητά σώματα είναι της Ύλης τα οποία ενώνεται μαζί τους ο Νους και ψυχή και τους δίνει την νοερή ζωή και την διανοητική κίνηση, και οδηγούνται από την νοητή ουσία.

Το ανθρώπινο σώμα της σάρκας είναι το πιο σύνθετο από όλα της Ύλης, αποτελείται από τα πιο βαριά κατωφερή ανόμοια υλικά στοιχεία της Ύλης, φωτιά, αέρας, γη, νερό, είναι θνητό σώμα και γεμάτο από ανάγκες, οι οποίες γεννούν τις διττές αισθήσεις όπου κάθετι έχει το αντίθετο του.

Διότι το ανθρώπινο αισθητό σώμα της σάρκας είναι δημιουργημένο από τα τέσσερα στοιχεία γη, νερό, αέρας, φωτιά, όλα ενωμένα, σε μία σύνθετη μορφή, αλλά και είναι όλα ανόμοια μεταξύ τους στοιχεία, οπότε υπάρχει συνεχώς η σύγκρουση των αντιθέτων. Ο Νους φέρει την Αρμονία.

Η σάρκα γη-νερό, οδηγείται από τις ανάγκες, τρέφεται από γη-νερό, και οι αισθήσεις φωτιά-αέρας, συμπεριφέρονται ως δούλος της σάρκας.

Η σάρκα για να τραφεί δημιουργεί ανάγκες της σάρκας, και μαζί με το ψυχρό-θερμό, αέρας-φωτιά, δηλαδή τις διττές αισθήσεις της σάρκας οδηγούν το σώμα οι ανάγκες και όχι ο Νους. 
Ο άνθρωπος πρέπει να τα υποτάξει όλα τα προηγούμενα με την λογική του..το Νου.


Η ψυχή λοιπόν είναι ασώματη, 
Η ψυχή που φέρει την Μονάδα, είναι το τέλειο άϋλο ενεργειακό Πυρ (άϋλο σώμα), με την πιο λεπτοφυή καθαρή και άϋλη ενέργεια του κτιστού κόσμου, είναι η εικόνα της ζωής.

Η ψυχή λοιπόν είναι ασώματη, ούσα αμέτοχη του φυσικού σώματος. 
Η ψυχή δεν συμμετέχει στην Ύλη, αλλά δίνει μόνον την ζωή στην Ύλη. ( γη, νερό, αέρας, φωτιά). Γίνεται κάτι άλλο, όπως ο άνθρωπος της Γης, που ξέχασε τι είναι, και ενσωματώθηκε με το σύνθετο υλικό σώμα και έγινε ένα με την σάρκα.

Διότι αν έχει σώμα δεν έχει ούτε λόγο ούτε νόηση. 
Η ψυχή όταν ενσαρκώνεται την Ύλη, δεν συμμετέχει με τον δικό της Λόγο και την δική της Νόηση, αλλά γίνεται κάτι άλλο, αυτό που γεννιέται.

Κάθε σώμα είναι χωρίς νόηση. 
Το ενεργειακό άυλο σώμα της ψυχής είπαμε δεν έχει νόηση. Αλλά ο Νους η νοητή ουσία είναι αυτό που κινεί το ενεργειακό σώμα της ψυχής, αλλά και όλα τα αισθητά σώματα της Ύλης.
Απλά σε κάθε κατώτερο σώμα ο Νους πέφτει σε ολοένα και περισσότερη Λήθη και ξεχνά την αληθινή του υπόσταση.

Συμμετέχοντας το σώμα στην ουσία πετυχαίνει να είναι έμβιο ον με πνεύμα.
Συμμετέχοντας η ψυχή, αλλά και όλα τα υπόλοιπα υλικά ενεργειακά σώματα της Ύλης στην ουσία , δηλαδή παίρνοντας το Νου, πετυχαίνουν να γίνονται έμβια όντα με αισθήσεις και λογική, σύμφωνα και ανάλογα με τα υλικά στοιχεία του σώματος τους.

Και το μεν πνεύμα ανήκει στο σώμα, 
Και οι μεν αισθήσεις και η λογική που αποκτούν τα υλικά σώματα, είναι ανάλογη με την σύνθετη φύση των στοιχείων της Ύλης του σώματος τους.

ο δε λόγος στην ουσία, (Νους)
Οι αισθήσεις και η λογική στο σώμα ανήκουν στην νοητή ουσία, από την οποία γεννήθηκαν όταν ενώθηκε μαζί τους. (Νους και ψυχή).

και ο λόγος διακρίνει το ύψιστο αγαθό,
Και μέσω της λογικής (ο άνθρωπος της Γης) μπορεί να διακρίνει το ύψιστο Αγαθό, δηλαδή την πρωταρχική του αληθινή θεϊκή υπόσταση, πριν ενωθεί με τα στοιχεία της Ύλης που τους έδωσε ζωή και έγινε κάτι άλλο.

ενώ το αισθητικό πνεύμα κρίνει τα φαινόμενα. 
Ενώ η κάθε λογική και οι όποιες αισθήσεις που προέρχονται από τα σώματα της Ύλης (άνθρωπος της Γης) κρίνουν μόνον τα φαινόμενα που διακρίνει το σώμα. (αυτά που βλέπει και αισθάνεται το υλικό σώμα).

Διαιρείται δε στις οργανικές αισθήσεις, που κάποιο μέρος τους είναι η πνευματική όραση, και το πνεύμα το ακουστικό, το οσφρητικό, το γνωστικό και το οπτικό.
Η λογική του σώματος οδηγείται από τις πέντε αισθήσεις, και αυτές οδηγούν την όποια πνευματική όραση που μπορεί να αντιληφθεί το αισθητό έμβιο υλικό σώμα, αλλά και την όραση που βλέπει την πραγματικότητα μέσα στον χώρο που γεννιέται και κινείται το υλικό σώμα.

Αυτό το πνεύμα, το αισθητικό, γενόμενο ανάλογο της διάνοιας κρίνει η φαντάζεται μόνο. Διότι ανήκει στο σώμα και δέχεται τα πάντα. 
Ο Άνθρωπος λοιπόν της Γης, όταν τον οδηγεί η λογική που προέρχεται από τις πέντε αισθήσεις της σάρκας, και τα συναισθήματα της σάρκας, κρίνει ή φαντάζεται μόνον όλα τα ανώτερα και θεϊκά, και είναι αδύνατον να δει πέρα από την υλική του υπόσταση, πέρα από την Ύλη.

Ο λόγος, τώρα, ανήκει στην ουσία και είναι η φρόνηση.
Ο Νους και Λόγος του ανθρώπου της Γης, δηλαδή η λογική που διαθέτει, αλλά και οι αισθήσεις, γεννήθηκαν από τον λόγο της ψυχής όταν ενώθηκε με τα στοιχεία της Ύλης, φωτιά, αέρας, γη, νερό.
Η φρόνηση είναι η μόνη από την οποία έλκεται ο λόγος της ψυχής.

Συνυπάρχει δε με τον λόγο η γνώση των πολύτιμων πραγμάτων,
Μαζί με την φρόνηση συνυπάρχει και η δυνατότητα της γνώσης η οποία θα επιφέρει την κατανόηση του κόσμου, ώστε κάποια στιγμή να φτάσει μέσω του λογισμού και της διανόησης στο σημείο να νοήσει την νοητή ουσία της ψυχής, δηλαδή την ανάμνηση της ψυχής το Λόγο. (θυμοειδές-επιθυμητικόν).

ενώ με το πνεύμα η εικασία. 
Ενώ μέσω των αισθήσεων και των συναισθημάτων της σάρκας που οδηγούν την λογική, είναι αδύνατον να κατανοήσει ο άνθρωπος της Γης τον νοητό κόσμο της ψυχής.


Διότι, αυτό μεν έχει την ενέργεια από το σύμπαν που το περιέχει.
Διότι οι αισθήσεις και τα συναισθήματα που οδηγούν την λογική του υλικού σώματος, γεννήθηκαν από την ενέργεια της Ύλης των τεσσάρων στοιχείων που ενυπάρχει στο υλικό σύμπαν.

ενώ η ψυχή από τον εαυτό της.
ενώ η ψυχή το άϋλο καθαρό ενεργειακό Πυρ, οδηγείται από την Αλήθεια της Μονάδας του πνεύματος, που είναι Νους και Λόγος Αδιαίρετος, η εικόνα της ζωής. (Νους και ψυχή).

Η Αλήθεια της Ζωής είναι Φως και Ζωή.
morfeas sky

oneirosky

http://www.greekport.gr

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Τρόποι Κοινοποίησης:
URL:
BBCode:
HTML: