Σύντομα πολλές κατηγοριες θα είναι ανοιχτές για όλους...

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

#1
 Admin

avatar
Admin
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]


Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), ανακοίνωσε πριν λίγο την επιβολή διοικητικού προστίμου συνολικού ύψους 6,3 εκατ. ευρώ στην ΟΤΕ ΑΕ, μετά από καταγγελία των εταιρειών Hellas On Line και Wind.


Το προστιμό αφορά καταγγελία -για την οποία υπήρξαν αναφορές και από δύο ακόμη παρόχους, την Cyta και Forthnet- περί «κατάχρησης της δεσπόζουσας θέσης του ΟΤΕ μέσω της πρακτικής της διακριτικής μεταχείρισης στην αγορά της αδεσμοποίητης πρόσβασης στον τοπικό βρόχο, σε βάρος των ανωτέρω εταιρειών και υπέρ του λιανικού της άκρου, για χρονικό διάστημα 3 ετών (2012-2014)»

Στο δελτίο τύπου της ΕΕΤΤ αναφέρεται ότι το πρόστιμο αφορά ποσό 2,8 εκατ. ευρώ για παράβαση των κανονιστικών υποχρεώσεών της περί μη διακριτικής μεταχείρισης και 3,5 εκατ. ευρώ για παράβαση της νομοθεσίας περί ελεύθερου ανταγωνισμού. Το ύψος του προστίμου για την παράβαση διαμορφώνεται σύμφωνα με την Επιτροπή με βάση αρκετά κριτήρια όπως τη χρονική διάρκεια της, τη σοβαρότητά της, το όφελος του αποκόμισε ο ΟΤΕ αλλά και την οικονομική βλάβη που προκλήθηκε στους ανταγωνιστές του. Ακόμα ρόλο παίζει η αρχή της αναλογικότητας καθώς και η ανάγκη αποτροπής παρόμοιων πρακτικών στο μέλλον και τις γενικότερες επιπτώσεις της διακριτικής μεταχείρισης στην αγορά και τους καταναλωτές.

Από την πλευρά του ο ΟΤΕ ΑΕ δεν έχει προχωρήσει σε κάποια σχετική ανακοίνωση, κάτι που πιθανόν πραγματοποιηθεί σήμερα, με το παρόν άρθρο να ανανεώνεται τακτικά με όλες τις εξελίξεις.

Ενημέρωση 17:00

Ο ΟΤΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει τα εξής:
Η απόφαση της ΕΕΤΤ είναι αβάσιμη και ο ΟΤΕ επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματός του.
H EETT τιμωρεί τον ΟΤΕ χωρίς να έχει αποδειχθεί παράβαση. Οι ενεργοποιήσεις ή μεταφορές χονδρικής από τον ΟΤΕ ήταν μέσα στο χρονικό πλαίσιο που έχει ορίσει η ίδια η ΕΕΤΤ (Κανονισμός Χονδρικής RUO-Regulated Unbundled Offer).
H EETT τιμωρεί τον ΟΤΕ χωρίς να έχει αποδειχθεί ζημία. Οι αιτιάσεις του ανταγωνισμού περί απώλειας πελατών δεν αποδείχθηκαν. Αντίθετα, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, οι ενεργοποιήσεις του ανταγωνισμού εμφάνισαν σταθερή αύξηση.
Οι ανταγωνιστές του ΟΤΕ κατέχουν πλέον μεγαλύτερο ποσοστό της αγοράς από τον ΟΤΕ, άρα δεν μπορεί να γίνεται λόγος από πλευράς ΕΕΤΤ περί «προστασίας του ανταγωνισμού».


via: insomnia.gr

http://www.greekport.gr

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Τρόποι Κοινοποίησης:
URL:
BBCode:
HTML: