Σύντομα πολλές κατηγοριες θα είναι ανοιχτές για όλους...

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

#1
 Admin

avatar
Admin


Θ. Μαλκίδης: Η αλήθεια, η μνήμη, η ιστορία και η δικαιοσύνη δεν μπορούν να σιωπήσουν!

Παρουσιάζω σε μετάφρασή μου το κείμενο του Tuncay Yılmaz ιδρυτή του Κόμματος της Σοσιαλιστικής Ανασυγκρότησης (μέρος του HDP) οποίος το δημοσίευσε πριν λίγες ώρες και μετά από την έρευνα που ξεκίνησε ο Εισαγγελέας της Τραπεζούντας για την ιστοσελίδα Devrimcikaradeniz. Εκεί αναφέρεται η Γενοκτονία, η δολοφονία των συμπατριωτών μας για την οποία το καθεστώς θέλει να την εξαφανίσει και κάθε φωνή που την αναδεικνύει πρέπει να σιωπήσει. Η αλήθεια, η ιστορία, η δικαιοσύνη και η μνήμη όμως δεν μπορούν να σιωπήσουν!

Tuncay Yılmaz

Η ιστοσελίδα Devrimcikaradeniz έκανε έγκλημα που έγραψε για τα ιστορικά γεγονότα και την αλήθεια!

Παρότι έχουν περάσει πάνω από 100 χρόνια, η νοοτροπία της Γενοκτονίας δεν αλλάζει!

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Τραπεζούντας Mithat Kutanoğlu, ξεκίνησε έρευνα για την ιστοσελίδα Devrimcikaradeniz, η οποία δημοσίευσε ένα άρθρο για την ιστορία και τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, με την κατηγορία ότι «προκαλεί δημόσιο μίσος και εχθρότητα».

Πώς η ιστοσελίδα Devrimcikaradeniz και οι συγγραφείς «οδηγούν τους ανθρώπους στο μίσος και την εχθρότητα»; Εκφράζοντας ιστορικά γεγονότα λέγοντας ότι θα έρθουν αντιμέτωποι με αυτά! Επιπλέον τα περισσότερα από τα έγγραφα που δημοσιεύονται από τους συγγραφείς της ιστοσελίδας Devrimcikaradeniz έχουν συγκεντρωθεί από τα αρχεία των Οθωμανικών και των Κεμαλικών αρχείων ή από τα απομνημονεύματα των πρωταγωνιστών.
Για παράδειγμα, ο συγγραφέας Tamer Çilingir στο βιβλίο του Pontos Gerçeği (Η αλήθεια για τον Πόντο) αποκάλυψε ότι ενώ παρουσιάζονται δεκάδες προσωπικότητες δημόσια ως ήρωες, στην πραγματικότητα είναι δολοφόνοι. Μία τέτοια περίπτωση είναι Τοπάλ Οσμάν στον οποίο έχει ανατεθεί από τον Μουσταφά Κεμάλ το έργο της δολοφονίας. Σήμερα, παρά τις εκατοντάδες χιλιάδες θύματα των Ελλήνων Ποντίων γιορτάζεται κάθε χρόνο η 19η του Μάη ως « Γιορτή Νεολαίας και Αθλητισμού, ως ημέρα του Μουσταφά Κεμά», με τον ερχομό του στην Σαμψούντα, ενώ στην πραγματικότητα είναι η Γενοκτονία των Ελλήνων.

«Ο Κεμάλ ήρθε στη Σαμψούντα και συναντήθηκε με τον επικεφαλής δολοφονικών συμμοριών, τον Τοπάλ Οσμάν, στον οποίο είπε: «Θα δουλέψουμε χέρι-χέρι». Αν διαβάσουμε το βιβλίο "Η Αγία Εξέγερση" του Hasan İzzetin Dinamo, ο Κεμάλ λέει στον Τοπάλ Οσμάν: «Εφόσον ο τουρκικός λαός σας υποστηρίζει πλήρως, να μην σταματήσετε. Οι Έλληνες τρέχουν για να ξεφύγουν από το βουνό. Θα τους εξοντώσουμε. Στη συνέχεια ο Τοπάλ Οσμάν δίνει την ακόλουθη απάντηση: «Μην ανησυχείτε πασά μου! Θα δώσω ένα τέτοιο θυμίαμα στους Έλληνες του Πόντου και όλοι θα πνιγούν στις σπηλιές σαν γαϊδούρια »!

Ο Nureddin İbrahim Konyar, ο αρχηγός του Κεντρικού Στρατού, στον οποίο ο Mustafa Kemal ανέθεσε τη διάσωση της «Ανατολίας» μετά την εμφάνισή του στη Σαμψούντα, είχε στόχο τους Έλληνες . Αυτά τα δηλητήρια των φιδιών, όπως τους ονόμασε. Από το 1600 και μετά έγινε προσπάθεια να αλλάξει η γλώσσα και να επιβληθεί διαφορετική θρησκεία στους Έλληνες. Μεταξύ 1914-1923, στο πρώτο στάδιο οι Νεότουρκοι και στο δεύτερο στάδιο ο Κεμάλ εξόντωσαν 353 χιλιάδες και απέλασαν πάνω από μισό εκατομμύριο. Η Αμισός μεταφράστηκε σε Σαμψούντα, τα Κοτύωρα μεταφράστηκε σε Ordu, η Κερασούντα σε Giresun, η Τραπεζούντα σε Trabzon.

Ποιος από αυτούς τους παραπάνω και συγκεκριμένους ιστορικούς λογαριασμούς οδηγεί «στο μίσος και την εχθρότητα»; Το αντίστροφο ερώτημα είναι πως 350 χιλιάδες σφαγιάστηκαν και απελάθηκε πάνω από μισό εκατομμύριο Έλληνες του Πόντου. Μήπως αυτό ισχύει για τους συγγραφείς που ανακυκλώνουν το μίσος που παρουσιάζεται κάθε χρόνο στις γιορτές για τον Κεμάλ ;
Ο εισαγγελέας της Δημοκρατίας της Τουρκίας 100 έτη μετά αυτά τα ιστορικά γεγονότα συνεχίζει τη δίωξη εκείνων που μιλούν για αυτά. Η χώρα μας εάν θέλει να λέγεται ελεύθερη, πρέπει να αγωνιστεί για αυτούς τους ανθρώπους που προσπαθούν για την ανάδειξη του δικαίου, της Γενοκτονίας και της δολοφονικής νοοτροπίας.

Γνωρίζουμε ότι οι λαοί μας που έχουν υποστεί Γενοκτονία αρνούνται την αφομοίωση τους και θα αντιμετωπίσουν το σωβινισμό από τους κρατικούς εισαγγελείς και το κράτος που έχει εδραιωθεί με Γενοκτονία... Αλλά γενναίοι διανοούμενοι όπως αυτοί της ιστοσελίδας Devrimcikaradeniz, Κούρδοι που δεν παραδίδονται, Αρμένιοι , Ασσύριοι, Αλεβίτες, γυναίκες που δεν υποτάσσονται σε κάθε είδους εκμετάλλευση θα συνεχίσουν να είναι πρόβλημα για τους εισαγγελείς και για το καθεστώς.malkidis.blogspot.gr

http://www.greekport.gr

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Τρόποι Κοινοποίησης:
URL:
BBCode:
HTML: