Σύντομα πολλές κατηγοριες θα είναι ανοιχτές για όλους...

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

#1
 Admin

avatar
Admin
Ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή των Ελλήνων, ο νέος Νόμος για την προστασία των Πνευματικών Δικαιωμάτων.

Tην Πέμπτη 13/07/2017, ψηφίστηκε στην Βουλή το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει άρθρο για την καταπολέμηση της πειρατείας στο διαδίκτυο (Συλλογική διαχείριση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και συγγενικών δικαιωμάτων, χορήγηση πολυεδαφικών αδειών για επιγραμμικές χρήσεις μουσικών έργων και άλλα θέματα αρμοδιότητας Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού).
Αυτό είναι ένα πρώτο και πολύ σημαντικό βήμα για τον περιορισμό της πειρατείας , καθώς με αυτόν τον νόμο οι πάροχοι πρόσβασης στο διαδίκτυο (Cosmote, Vodafone-Hol, κ.α.) θα είναι υποχρεωμένοι να διακόπτουν την πρόσβαση σε συγκεκριμένες σελίδες που φιλοξενούν-διακινούν παράνομο περιεχόμενο , τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό.

Με αυτόν τον τρόπο θα περιοριστεί σημαντικά η κατανάλωση και διακίνηση παράνομου περιεχομένου και οι καταναλωτές θα στραφούν σε νόμιμες μορφές κατανάλωσης περιεχομένου. Παράλληλα θα μειωθεί και η χρήση παράνομου περιεχομένου σε εμπορικό επίπεδο , καταπολεμώντας έτσι και περιπτώσεις παράνομου και αθέμιτου ανταγωνισμού.
Παρόμοιοι νόμοι είναι σε ισχύ σε Η.Π.Α., Γερμανία, Ιταλία και άλλες χώρες με πολύ θετικά αποτελέσματα.
Μέσα στους επόμενους μήνες, θα πρέπει να έχει συσταθεί μια ανεξάρτητη αρχή στην οποία θα καταγγέλλεται κάθε παράνομη χρήση πνευματικών δικαιωμάτων και με την συνδρομή κάποιου αρμόδιου εισαγγελέα, θα υπάρχει άμεση παρέμβαση και διακοπή της παράνομης χρήσης.
Η παρέμβαση θα είναι άμεση και δεν θα χρειάζονται μακροχρόνιες και δαπανηρές δικαστικές και άλλες νομικές διαδικασίες.

Φυσικά, θα δοθεί κάποια προτεραιότητα στα κατεβάσματα παράνομων ελληνικών υποτίτλων και στα παράνομα έσοδα από διαφημίσεις του Google.
Από αυτή τη διαδικασία, είναι σίγουρο ότι θα κερδίσουν όλοι οι επαγγελματίες του χώρου, αλλά και το Δημόσιο, που εξ αιτίας της πειρατείας, χάνει τεράστια ποσά, που καρπώνονται με διαφημίσεις και συνδρομές όλοι αυτοί οι κλέφτες των πνευματικών δικαιωμάτων. Φυσικά αυτά τα απίστευτα εκατομμύρια (πάνω από 100.000.000 $ τον χρόνο) καλούμαστε να πληρώσουμε όλοι οι έλληνες τα τελευταία χρόνια, που το παράνομο downloading ταινιών, έγινε «καθεστώς».

Πηγή: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

http://www.greekport.gr

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Τρόποι Κοινοποίησης:
URL:
BBCode:
HTML: