Port.forumgreek.com
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Ποιος θα πίστευε ότι η μετατροπή των καρκίνων σε χρόνιες νόσους θα δημιουργούσε άλλα… ισόβια προβλήματα

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω

DIGITAL™
DIGITAL™
Αριθμός μηνυμάτων : 48
Πόντοι : 142
Ημερομηνία εγγραφής : 13/02/2024
Τόπος : Ελλάδα
https://port.forumgreek.com/

ΔημοσίευσηDIGITAL™ Τετ Φεβ 14, 2024 1:30 pm

Ποιος θα πίστευε ότι η μετατροπή των καρκίνων σε χρόνιες νόσους θα δημιουργούσε άλλα… ισόβια προβλήματα JEFk4S9

Ποιος θα πίστευε ότι η μετατροπή των καρκίνων σε χρόνιες νόσους θα δημιουργούσε άλλα… ισόβια προβλήματα Gigita10

Παρουσιάζει ένας άνθρωπος κάποιο είδος καρκίνου. Αρχικά σοκάρεται, μετά κινητοποιείται, τελικά βρίσκει τον κατάλληλο γιατρό, τη δέουσα θεραπεία και μετά από 1-2 χρόνια είναι και πάλι υγιής τηρώντας απλά ένα πρόγραμμα τακτικών προληπτικών εξετάσεων! Ενώ όμως ο ίδιος, καθώς περνούν τα χρόνια ξεχνάει την περιπέτεια, το κράτος και οι ασφαλιστικοί φορείς, οι τράπεζες κι άλλοι οργανισμοί θα το… θυμούνται για πάντα και θα το χρησιμοποιούν εναντίον του! Κι αυτό είναι μακράν χειρότερο και απαράδεκτο σε επίπεδο ανθρώπινων δικαιωμάτων όταν αφορά παιδιά, που νόσησαν σε τρυφερή ηλικία και η «σφραγίδα του καρκινοπαθή» τα ακολουθεί σε όλη τη ζωή τους…

Ανακούφιση και προσμονή προκάλεσε στους πρώην ασθενείς με καρκίνο η ομιλία του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη στο συνέδριο της ΕΛΛΟΚ όταν είπε ότι «στην κατεύθυνση όλων αυτών των χωρών που έχουν κατοχυρώσει το Δικαίωμα στη Λήθη για τους πρώην καρκινοπαθείς, σε αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθεί από εδώ και πέρα και η Ελλάδα».

Ο ίδιος μάλιστα πρόσθεσε ότι «ο Κώδικας Δεοντολογίας θα είναι ένα κείμενο αυτοδέσμευσης των ασφαλιστικών εταιρειών. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Σημαίνει πως η ασφαλιστική επιχείρηση δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το ιστορικό καρκίνου ενός προς ασφάλιση προσώπου ως παράγοντα συνεκτίμησης κινδύνου, όπως αποκαλείται στα δάνεια. Αυτό, βέβαια, θα πραγματοποιείται μετά την παρέλευση προκαθορισμένου χρόνου από την πλήρη ίαση του ατόμου από την ασθένεια. Στον πυρήνα του πρόκειται για το δικαίωμα να μην διαφοροποιείται ένας πρώην καρκινοπαθής από κάθε άλλο πρόσωπο με ανάλογο προφίλ κινδύνου χωρίς όμως τον παράγοντα του καρκίνου».

Τέλος ανακοίνωσε ότι ήδη υπήρξε επικοινωνία με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, με την οποία συμφωνήθηκε να διαμορφωθεί σχετικός Κώδικας Δεοντολογίας για την εφαρμογή του Δικαιώματος στη Λήθη, για τους επιζώντες από καρκίνο και στη χώρα μας.
Η υπογραφή του κώδικα θα αποτελέσει σε πρώτο χρόνο μία σημαντική δέσμευση από τις ασφαλιστικές εταιρείες για εφαρμογή του Δικαιώματος στη Λήθη, μετά την πάροδο 10 ετών για ενηλίκους και 5 ετών για παιδιά.

Ενόψει της αγκόσμιας Ημέρας Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο της Παιδικής και Εφηβικής Ηλικίας αύριο 15 Φεβρουαρίου, αξίζει να σημειωθεί ότι το Δικαίωμα στη Λήθη αποκτά ιδιαίτερη αξία, καθώς θα βοηθήσει σημαντικά στην επανένταξη και μείωση των διακρίσεων.
Το «Δικαίωμα στη Λήθη» έχει αναγνωριστεί ήδη σε αρκετές χώρες της Ε.Ε (Γαλλία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ιρλανδία, Ισπανία και πρόσφατα την Κύπρο), οι οποίες έχουν λάβει και τις σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες.

«Και το πιο μεγάλο ταξίδι, αρχίζει με το πρώτο βήμα», σχολίασε ο πρόεδρος της ΕΛΛΟΚ, Γιώργος Καπετανάκης, μετά τις εξαγγελίες του υπουργού, «και δεν υπάρχει καταλληλότερη στιγμή πραγμάτωσης αυτού του σπουδαίου βήματος από την τωρινή. Ένα βήμα που ανοίγει τον δρόμο για τη θεσμοθέτηση και τελικά τη νομική κατοχύρωση του Δικαιώματος στη Λήθη, το οποίο θα συμβάλει ουσιαστικά στον περιορισμό των οικονομικών και κοινωνικών διακρίσεων των ανθρώπων με εμπειρία καρκίνου».

Αύριο 15 λαμβάνει χώρα στις Βρυξέλλες το Ευρωπαϊκό Συνέδριο με θέμα «το Δικαίωμα στη Λήθη», το οποίο διοργανώνεται από τη Δρ Francoise Meunier, στο οποίο αναμένεται να συμμετάσχουν εκπρόσωποι της ευρωπαϊκής ογκολογικής κοινότητας, υπουργοί και η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδη, προκειμένου να τονιστεί η ανάγκη συντονισμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση των οικονομικών διακρίσεων για τους επιβιώσαντες από καρκίνο.



Πηγή: Ηealth

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να απαντήσετε

Προκειμένου να απαντήσετε πρέπει να είστε μέλος.

Δημιουργία Λογαριασμού

Ενταχθείτε στην κοινότητά μας δημιουργώντας έναν λογαριασμό. Είναι πανεύκολο!


Δημιουργία ενός νέου Λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό; Κανένα πρόβλημα, συνδεθείτε εδώ.


Σύνδεση

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης