Σύντομα πολλές κατηγοριες θα είναι ανοιχτές για όλους...

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

#1
 Admin

avatar
Admin
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Για να έφτασες εδώ μάλλον σου έκλεψαν το κινητό ή συνέβει σε κάποιο γνωστό σου. 

Ξεκινάμε λοιπόν:Πριν προχωρήσουμε θα ήθελα να ενημερώσω από αρχής πως με βάσει στατιστικές το ποσοστό των συσκευών που βρίσκονται είναι κάτω του 3% και φυσικά αυτή η σελίδα δεν θα σου βρει το κινητό σου αλλά θα σε βοηθήσει να κινηθείς προς την σωστή κατεύθυνση για να το βρεις.

Α. Ενημέρωσε ΑΜΕΣΩΣ τoν πάροχό σου για την κλοπή / απώλεια ώστε να απενεργοποιήσουν την κάρτα SIM(σε καμία περίπτωση δεν θέλεις να σε χρεώσει ο δράστης με υπεραστικές κλήσεις στην άλλη μεριά του κόσμου ή σε "ροζ" γραμμές)
Όταν τους καλέσεις δώστους και τον αριθμό IMEI της συσκευής για να μπορέσουν να "μπλοκάρουν" την λειτουργία της.
Ουσιαστικά με το που θα δηλωθεί στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας η κλοπή και δοθεί ο κωδικός IMEI, (αναγράφεται τόσο πάνω στη συσκευή – συνήθως κάτω από την μπαταρία ή στο πακέτο αγοράς), το κινητό δεν θα μπορεί πλέον να λειτουργήσει σε κανένα από τα ελληνικά δίκτυα (για τα ξένα δεν ξέρουμε).
Ο αριθμός IMEI συνήθως ο αναγράφεται κάτω από το σημείο που φιλοξενεί τη μπαταρία του τηλεφώνου και φυσικά υπάρχει αποθηκευμένη και μέσα σε ειδικό τσιπάκι της πλακέτας της εκάστοτε συσκευής.
Τα κινητά που έχουν 2 κάρτες SIM έχουν συνήθως και δύο ΙΜΕΙ κ.ο.κ.
Για να δούμε τον αριθμό ΙΜΕΙ της συσκευής μας πληκτρολογούμε *#06# (αστεράκι, δίεση, μηδέν, έξι δίεση) ή μπορούμε επίσης να τον δούμε στο κουτί και στην απόδειξή αγοράς της συσκευής.


[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Β. Ενημέρωσε ΑΜΕΣΩΣ την αστυνομία για την κλοπή πηγαίνοντας στο αστυνομικό τμήμα (εκεί γίνεται αυτεπάγγελτα μήνυση κατά αγνώστων - δεν πληρώνεις κάτι). Θα σου χρειαστεί αργότερα σε περίπτωση που βρεθεί.

Γ. Αν το κινητό σου είναι smartphone ξεκίνα ΑΜΕΣΑ να αλλάζεις τους κωδικούς των εφαρμογών/σελίδων από τις οποίες είχες πρόσβασή από το κινητό σου (πχ facebook, twitter, google account, web banking κλπ) έτσι ώστε ο δράστης να μην προβεί σε τυχόν περαιτέρω σχετικές κακόβουλες πράξεις.

Δ. Αν το κινητό σου είναι smartphone και έχεις εγκαταστήσει κάποια εφαρμογή απομακρυσμένης διαχείρησης / κλειδώματος ή εντοπισμού ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ άμεσα. 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

Ενώ υπάρχει η τεχνικά η δυνατότητα να εντοπιστεί μία συσκευή (με απόκλιση πάνω-κάτω 100μ) αυτό ΔΕΝ γίνεται για απλές μικροκλοπές εκτός αν υπάρχει εισαγγελική εντολή προς το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

Σε [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] θα βρείτε συμβουλές από την ΕΛ.ΑΣ για να μην σας κλέψουν το κινητό.


site: kouloukith.blogspot.gr

http://www.greekport.gr

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Τρόποι Κοινοποίησης:
URL:
BBCode:
HTML: